11. poletna okrepitev: Celjane okrepil francoski vezist


Nogometni klub Celje se je za sodelovanje dogovoril s Clementom Lhernaultom. Francoski vezist, ki je bil nazadnje član armenskega kluba Ararat Yerevan, je s Celjani sklenil pogodbo do 30. junija 2027.

Clement Lhernault prihaja iz mesta Mulhouse na vzhodu Francije, svojo nogometno pot pa je začel pri bližnjem Nancyju pri katerem se je skozi mlajše kategorije prebil do mladinske selekcije. Za člansko ekipo je debitiral v sezoni 2022/23, ko je v francoskem pokalu na dveh tekmah dosegel tri zadetke.

Za drugo ekipo nekdanjega francoskega pokalnega prvaka je skupno zbral 40 nastopov, pred začetkom lanske sezone pa Francijo zamenjal za Armenijo, kjer je okrepil Ararat iz Erevana. Za lani šestouvrščeno moštvo armenskega prvenstva je zbral 20 nastopov in prispeval štiri zadetke.

21-letni napadalni vezist se lahko pohvali tudi s šestimi nastopi za francosko izbrano vrsto do 16 let.

Francoz je že 11. okrepitev Celja v tem poletnem prestopnem roku: Clement Lhernault, Nikita Iosifov, Juanjo Nieto, Samo Matjaž, Slavko Bralić, Matija Kavčič, Jošt Pišek, Ivan Brnić, Jahnoah Markelo, Armandas Kučys in Lovro Štubljar.

Celjane danes čaka obračun 6. kroga državnega prvenstva, ko na Stadion Z’dežele prihaja Primorje iz Ajdovščine (ob 20.15).

Standings provided by Sofascore