Albert Riera po zmagi nad Mariborom zbodel Anteja Šimundžo: naj ne govorijo besede, temveč dejstva!


Albert Riera je s Celjem drugič v dvajsetih dneh premagal Maribor Anteja Šimundže, in to ponovno z golom v izdihljajih srečanja. Že po prvi zmagi je Riera ocenil, da je Celje bilo tisto, ki je igralo na zmago, Mariborčani pa so prišli pogledati, kaj se bo zgodilo.

“Z njegove strani zelo podcenjevalno,” se je na novinarsko vprašanje pred nedeljsko tekmo na Rierine besede odzval Šimundža. Po porazu pa je dejal, da je Maribor premagal sam sebe, s čemer je ciljal na nespameten drugi rumeni karton in posledično izključitev Jana Repasa v 60. minuti, ki je tekmo prevesila v prid Celjanov.

A Riera meni drugače, češ da bi Maribor premagali v vsakem primeru. Na svojem instagram profilu pa se je odzval s sliko statističnih podatkov s tekme, s puščico označil število strelov na gol Maribora ter napisal “ne besede, dejstva!” ter se pohvalil še, da je z ekipami, ki jih je vodil, Maribor premagal v sedmih od osmih srečanj.

Po izjemno pomembni zmagi, ki je po dveh porazih ponovno nekoliko dvignila celjsko barko, se je Albert Riera oglasil tudi na klubski spletni strani.

“Ekipa je bila dobro pripravljena tako v napadu, kot tudi v obrambi. Vedno verjamemo v svojo idejo in vedno si jo prizadevamo uresničiti,” je začel svoj zapis. Nato je priznal, da je bil uvod v dvoboj nekoliko slabši kot so si ga želeli in ko so tekmeci začeli verjeti, da jih lahko ranijo, so se znašli v težavah. Pa vseeno Riera ocenjuje, da so večino tekme imeli nadzor, ne glede na rdeči karton Maribora.

“Igralcem vseskozi ponavljam iz dneva v dan, da bodo goli in rezultati prišli ter da morajo biti bolj osredotočeni na to, da napredujemo kot ekipa in v načinu igre,” nadaljuje Riera. Potem priznava, da je bilo težko, ko so se tekmeci postavili v obrambni blok. Da vendar je zadovoljen s tem, kako so igrali.  “Če bomo nadaljevali na takšen način, bomo na koncu lahko na vrhu, enostavno smo si včeraj zaslužili zmago.”

Pa vendar Riera opozarja, da se prvenstva ne osvajajo oktobra. “Oktobrske in novembrske tekme so seveda pomembne, a ne tako, kot tiste v zaključku sezone, ko se odloča o naslovu prvaka,” meni Španec.

In še o tekmi: “Verjeli smo vase. Morda bi bil rezultat brez rdečega kartona drugačen, a bili smo boljši in imeli priložnosti. Premagali smo ekipo, ki jo je težko premagati. Statistika to potrjuje. Dejstvo je, da je Maribor bil dolgo časa neporažen, mi pa smo Maribor premagali dvakrat v 19 dneh. A moramo ostati ponižni in še napredovati.”

Glede Konferenčne lige Riera pravi, da je Celje slovenska ekipa in da je Portugalska pozabljena. “Vitoria je bila na povsem drugačnem nivoju. Toda videli ste lahko, da ta poraz na nas ni veliko vplival, bili smo samozavestni in igrali povsem drugače. Čutimo, da smo močni.”

V zadnjih letih Celjani dominantni tudi na Štajerskem

Zaporedni zmagi nad Mariborom štejeta toliko več, ker je najtrofejnejši slovenski klub vedno prvi favorit za naslov državnega prvaka. A zadnja leta v štajerskih derbijih zmagujejo Celjani – v zadnjih šestih ligaških obračunih so nogometaši iz mesta ob Savinji z Mariborom štirikrat zmagali, enkrat igrali neodločeno in enkrat izgubili.

Z zmago Celja nad Mariborom in Kopra nad Olimpijo v Ljubljani se je pet ekip skorajda izenačilo v zgornjem delu lestvice. To obeta izjemno zanimiv boj za naslov državnega prvaka, ki se bo skoraj zagotovo odločal, v trikotniku Olimpija – Maribor – Celje.

Poglejte še:

Štajerski nogometni derbi: Celjani obrnili rezultat in zmagali v Mariboru (video)