Albert Riera pravi, da iz Celja nikoli ni zares odšel. Slovan silovito začel prvenstvo


Celje danes v Bratislavi čaka povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti tamkajšnjemu Slovanu. V ponedeljek popoldne so Celjani na stadionu Slovana opravili trening, prvega po povratku na klop Španca Alberta Riere. Na večerni novinarski konferenci je Riera prvič spregovoril o svoji vrnitvi v Celje in kaj želi od nogometašev, ki jih je prevzel.

Na drugi strani trener Slovana Vladimir Weiss pravi, da je preštudiral Rierino vodenje Olimpije in Celja, preden je ta prestopil k francoskemu Bordeauxu.

Nenadni “Izgon” prejšnjega trenerja Damirja Krznarja ter vrnitev Riere na klop medtem še vedno buri duhove: privržence nogometa je poteza Celjanov razdelila na nasprotujoča si tabora. Prvi pravi, da je Riera dosti boljši trener od Krznarja in da v profesionalizmu ni prostora za sentimentalnost, drugi pa, da je dejanje Celjanov nekorektno, nespoštljivo in nečloveško ter da se bo Celju še tako ali drugače vrnilo. 

Delni odgovor na slednje bomo dobili že nocoj ob 20:30. Srečanje bomo na Celje.info za vas spremljali v živo.

Krznar je preteklost, sedanjost Celja je Riera, vsaj dokler ga kakšna ponudba znova ne zvabi v tujino. Pogodba z novim – starim šefom Velerijem Kolotilom je podpisana in naj bi veljala dve leti. Tako so podpis obeležili na uradni FB strani kluba:

Povratnik na sceno, Albert Riera, je novinarjem prvič spregovoril na večerni novinarski konferenci pred tekmo. Kot so njegove besede prenesli Sportklub in drugi prisotni mediji, se mu ne bo težko ponovno vklopiti v ekipo. Dejal je namreč, da v resnici nikoli ni zares odšel iz celjskega kluba, temveč, da je to bil “le premor”. Da se je v Franciji zgodilo veliko stvari, da spoštuje prejšnjo trenersko zasedbo, a on je le trener in da druge odločitve niso njegove. Dodal pa je, da tja, kjer si srečen, si se vedno pripravljen vrniti.

 

Na novinarski konferenci je Riera nocojšnjo tekmo ocenil kot “verjetno najpomembnejšo v letošnjem letu”. Dejal je še, da mora biti ekipa njegovo ogledalo ter da se bolj osredotočajo nase kot na Slovan.

Še pred tem pa se je Riera oglasil tudi na X-u. Ob fotografiji podpisa pogodbe je zapisal, da s je “lepo vrniti tja kjer si spoštovan, ljubljen in cenjen. Hvala upravi za ponujeno priložnost.” Ter še: “Moj edini razlog za vrnitev je motivacija, ki jo delim z upravo: da klub postavimo na evropski nogometni zemljevid.”

Slovan v 1. krogu državnega prvenstva v gosteh štirikrat zatresel mrežo

Trener Slovakov Vladimir Weiss menjave na celjski klopi ni hotel komentirati, češ da to ni njegova stvar. Se pa Riere spomni, ko je s Petržalko igral proti Bordeauxu, kjer je Riera takrat igral in jim tudi zabil gol. Treniral pa je tudi njegovega brata. Weiss je še dodal, da je analiziral Rierino vodenje Olimpije in Celja.

Slovan je sicer minulo soboto odigral tekmo 1. kroga slovaškega prvenstva in v gosteh z 4:1 odpravil ekipo KFC Komarno. Statistično najboljše ocenjen igralec tekme je bil nekdanji vezist Maribora in nesojena okrepitev Celja pred to sezono, Hrvat Marko Tolić.

NK Celje ta vikend tekme državnega prvenstva proti Mariboru ni igral, saj je bila v korist slovenskih klubov, ki igrajo v evropskih tekmovanjih, ta preložena.

Koliko bo Celjanom to pomagalo, kot tudi kako bo nanje vplivala šokantna menjava na trenerski klopi, bomo videli zvečer.

Foto-utrinki pred tekmo

Stadion Slovana, kot so ga posnele kamere celjske PR ekipe:

Prizori s popoldanskega treninga na štadionu Slovana:

Vir foto: FB stran NK Celje

Da bi nekoliko ublažili napetost ob nenavadni menjavi, so na FB strani NK Celje posneli promocijski video srečanja Riere z igralci:

Njegovo vrnitev pa so na klubskih družabnih omrežjih povedali na sledeč način: