Celjane ob uspehu proti Ircem čaka zahteven nasprotnik iz Grčije ali Švedske


Nogometaši Celja so se po zmagi nad estonsko Floro in porazu proti Slovanu iz Bratislave prebili v tretji krog kvalifikacij za Ligo Evropa, kjer jih čaka irsko moštvo Shamrock Rovers. Današnji ples kroglic v Nyonu pa je že določil tudi morebitne nasprotnike v primeru napredovanja oziroma ponovnega izpada. 

Varovanci Alberta Riere bodo v četrtek na Stadionu Z’dežele gostili Shamrock Rovers. Celjani, ki so v vlogi favorita, bi si v primeru uspeha proti aktualnim irskim prvakom že zagotovili svojo prvo evropsko jesen, saj bi nastopili vsaj v Konferenčni ligi.

Ob tem bi jih v zadnjem delu kvalifikacij za Ligo Evropa čakal poraženec dvoboja med švedskim Malmöjem in grškim PAOK-om. Gre za dva izredno zahtevna tekmeca, kar priča tudi vrednost obeh zasedb na portalu Transfrmarkt.

Skupna vrednost igralcev švedskih prvakov znaša skoraj 42 milijonov evrov, grških pa skoraj 100 miljonov, medtem ko je celjska ekipa ocenjena na dobrih 13 milijonov evrov. Celjani bi prvo tekmo igrali 22. avgusta v gosteh.

V primeru neuspeha proti Ircem pa Celjane v play-offu za Konferenčno ligo čaka boljši iz obračuna med Ordabasijem iz Kazahstana (vrednost 11 milijonov evrov) in armenskim Pjunikom (vrednost pod šestimi milijoni evrov).

Vloga papirnatega favorita je na strani PAOK-a in Ordabasija.