Celjani brez težav na prvi evropski preizkušnji


Celjski rokometaši so odigrali prvo tekmo v mednarodni konkurenci v sezoni 2024/25. V okviru Evropskega pokala so gostovali v Gračanici v Bosni in Hercegovini pri istoimenski ekipi in vpisali zanesljivo zmago.

Celjani so bili nezaustavljivi; foto: Slavko Kolar

Začetek tekme v mestu, ki se nahaja med Dobojem in Tuzlo, nekaj minut ni prinesel gola na nobeni strani, potem pa so Celjani povedli z 1:5. Prednost gostov je hitro naraščala in je bila sredi prvega polčasa že dvomestna! Trener Paulo Pereira je priložnost za igro ponudil manj izkušenim igralcem, kar so domači izkoristili in se v 20. minuti približali na 5 golov zaostanka. Serijo domačih je z enim od svojih štiri golov prekinil Vukašin Antonijević. Pivovarji so do konca polčasa razliko povišali na 8.

Zaradi izpada električne energije se je drugi polčas začel s skoraj polurno zamudo, tema pa je dvorano zajela tudi po nekaj minutah igre v nadaljevanju. Vseeno to ni vplivalo na bistvene rezultatske spremembe.

Gračanica : Celje Pivovarna Laško 35:43 (15:23)

RKCPL: Češek, Kozina 10 obr. + 2 zadetka; Jelen, Perić 3, Marguč 3, Mazej 5, Bognar, Belej 4, Antonijević 4, Onufriienko 4, Milićević 7, Ćirović 1, Malović, Makuc 4, Mlakar 1, Rakita 5/4

Slavje z navijači; foto: Slavko Kolar

Paulo Pereira: “Za nami je zelo dobra tekma iz vidika, kjer smo lahko razdelili minutažo med vse igralce. To je pomembno dejstvo, saj smo v ciklu težkih tekem in vsako takšno priložnost je potrebno izkoristiti. Vesel sem za mlade igralce, da se lahko naučijo več stvari, dobijo priložnost in nabirajo izkušnje. Z zmago smo prišli na pol poti, doma moramo odigrati enako zavzeto in uspešno. Glede na videno, moramo še izboljšati določene stvari. Sedaj se lahko v miru pripravimo na Slovan. Še enkrat, zelo sem vesel za igralce in ponosen na njih.”

V sredo Celjane čaka gostovanje pri Slovanu, ki je v tej sezoni eden od favoritov za naslov prvaka. Povratna tekma z Gračanico bo v nedeljo, 27. oktobra ob 17.00.

Preberite tudi:

Nora tekma v Celju postregla s sedmimi zadetki, rdečim kartonom, preobratom in zmago Celjanov