Celjani do zmage proti Lendavčanom, Sešlar že zablestel (video)


V 8. krogu državnega nogometnega prvenstva, ki se je nadaljevalo po reprezentančnem premoru, je NK Celje doma gladko, s 3:1 premagalo Nafto iz Lendave.

Za Celjane so zadeli Nino Kouter, Svit Sešlar in David Zec, pri čemer sta bila gol Kouterja in gostujočega nogometaša Kalnoki-Kisa prava evrogola, ki si ju lahko ogledate v spodnjih video posnetkih.

Celjani so na štadionu Z’Dežele imeli pobudo večino srečanja, medtem ko je Nafta igrala dokaj defenzivno v nizkem bloku, a s tem ni prišla do pozitivnega rezultata. Vsi trije strelci so za Celje to sezono dosegli svoje prvence, Kouter je s strelom z zunanjim delom stopala iz več kot dvajsetih metrov zadel prvi evrogol na tekmi. Svit Sešlar je zadel že na prvi tekmi po povratku v klub (na posojo iz turškega Eyüpspora, od koder se je kot kadet podal najprej v ptujsko Dravo in nato v ljubljansko Olimpijo. Pred Celjem je sicer nogomet igral v konjiški Dravinji. Tretji gol je z glavo v izdihljajih tekme dosegel branilec Zec, še pred njim pa je s tridesetih metrov pajčevino v celjski mreži posnel Naftin rezervist Kalnoki-Kis.

CELJE – NAFTA 1903 3:1 (1:0)
Kouter 44., Sešlar 49., Zec 92.; Kalnoki-Kis 81.

Po nepopolno odigranih 8. krogih 1. SNL je v vodstvu še vedno Olimpija (zmagala v Radomljah) pred Bravom, ki je danes remiziralo v Domžala, in Muro, ki je včeraj visoko odpravilo Primorje. Maribor in Koper igrata v nedeljo zvečer.

Celje bo sredin derbi prestavljenega 2. kroga z Mariborom pričakalo na 6. mestu z osvojenimi 11 točkami.

Standings provided by Sofascore