Celjani do zmage v zadnji sekundi


Celjski rokometaši so novo sezono državnega prvenstva začeli z zmago, ki so si jo proti ekipi iz Ormoža priigrali v zadnji sekundi. Za končnih 30:29 je zadel Luka Perić.

Tekmo sta zaradi kazni izpustila Tadej Mazej in Vukašin Antonijević, zaradi poškodbe pa Leon Gregorič. Tekma je postregla s kar nekaj iskricami, saj sta bila v prvem polčasu izključena Alex Bognar in Žiga Mlakar. Slednji je dosegel prvi gol na tekmi, ki je bil obenem njegov 1.200 v karieri, v kateri je doslej pri članih odigral 420 tekem.

Žiga Mlakar; foto: Slavko Kolar / RKCPL

Kapetan je ob tem dejal: “V čast mi je, da se takšnega mejnika lahko veselim v celjskem dresu, mojem matičnem klubu. RK Celje Pivovarna Laško je izjemen, velik klub in ponosen sem, da mi je to uspelo doseči v tako renomiranem klubu. Dosežek je seveda posledica večletnega igranja za prvo ekipo. Tega dosežka mi ne bi uspelo doseči brez vseh klubskih trenerjev in soigralcev, za kar se jim še posebej zahvaljujem. Zahvala tudi navijačem, ki so me na tej poti vedno podpirali in mi dajali dodatne elan. Seveda si želim, hkrati pa verjamem, da tovrsten mejnik ni bil zadnji takšen dosežek, o katerem bomo govorili. Na meni pa je predvsem, da s svojimi izkušnjami pomagam soigralcem ter da se skupno veselimo moštvenih uspehov.”

Ob tem je potrebno omeniti, da je Žiga za mlajše selekcije kluba dosegel več kot 1000 zadetkov ter oblekel dres vseh reprezentančnih selekcij Slovenije.

V prvem polčasu so domači največ vodili za 5 golov, ob polčasu pa je prednost znašala 4. Zlasti v prvem delu je blestel vratar Gal Gaberšek.

V začetku drugega dela so gledalci na prvi gol čakali pet minut. Gostje so se v nadaljevanju približevali in v 44. minuti povedli. V 47.’ minuti so povedli z 19:22. Za tri gole so Prleki vodili še enkrat, a so se prebudili tudi domači in preko Luke Perića v 57. minuti povedli 27:26. Pol minute pred koncem so gostje izenačili na 29. Perić je v zadnjem napadu tik pred iztekom igralnega časa poskrbel za domačo zmago.

RK Celje Pivovarna Laško : RK Jeruzalem Ormož 30:29 (17:13)

RK Celje PL: Češek, Kozina 1 obr., Gaberšek 9/1 obr.; Jelen, Perić 5, Marguč 2, Bognar, Belej, Onufriienko 3, Milićević 4, Ćirović 6, Malović, Makuc 2, Hurtado, Mlakar 3, Rakita 5/1. Trener: Paulo Pereira

7m: 1/4, izključitve: 8 min.

Rdeči karton: Bognar (18.’), Mlakar (25.’)

Paulo Pereira; foto: Slavko Kolar / RKCPL

Paulo Pereira, trener RKCPL: “Kot smo predvidevali, je bila to napeta tekma, glede na nedavno zgodovino tekem med obema ekipama. V prvem polčasu smo igrali bolje kot v drugem, predvsem zaradi dveh rdečih kartonov Mlakarja in Bognarja v prvem polčasu. v drugem smo morali prilagoditi naš načrt igre, zlasti v obrambnih oblikah, ki smo jih uporabljali. Zdaj bomo delali naprej z mislijo na Ribnico, pred nami je zagotovo še ena bitka, v kateri bomo morali iskati boljše rešitve za novo zmago. Borili se bomo za njo, vemo pa da ne bo prišla sama od sebe.”

V soboto, 14. septembra, Celjani gostujejo v Ribnici.