Celjani gladko čez Domžale, Sešlar zadel tretjič zapored (video)


Nogometaši NK Celje se v 9. krogu 1. SNL iz Domžal vračajo z zanesljivo zmago 0:3. To je tretja zaporedna zmaga Celjanov, ki jim je omogočila priključek z vodilnima ekipama prvenstva.

Gostje so pri zadnje uvrščeni ekipi prvenstva povedli že v 3. minuti tekme, ko je veliko napako Toma Alena Tolića pri podaji v bližini lastnega kazenskega prostora izkoristil Armandas Kučys in z natančnim strelom Celjane popeljal v vodstvo. Litovski napadalec je imel novo priložnost že v 7. minuti, po odličnem protinapadu Celjanov vendar ni uspel zaključiti nizke podaje na drugo vratnico.

Domžalčani so v 11. minuti že vrnili z zadetkom v mreži gostov, a je ob tem bil Šturm v prepovedanem položaju in gol je bil razveljavljen. Na drugi strani je Armandas Kučys po podaji Ivana Brnića znova ogrozil vrata domačih, vendar je njegov strel vratar Ajdin Mulalić ubranil. Nato je iz prepovedanega položaja zadel še litvanski napadalec, zato tudi ta gol ni bil priznan in Celjani so na odmor odšli z minimalno prednostjo.

V drugem delu tekme so Celjani prevzeli terensko premoč. Prvo priložnost drugega polčasa se je ponudila Luki Bobičancu, a je bil premalo natančen. Na drugi strani je domačim go po nevarnem protinapadu preprečil celjski vratar Matjaž Rozman.Pritisk Celjanov se je obrestoval v 66. minuti, ko je po podaji rezervista Clementa Lhernaulta zadel Ivan Brnić. Upe Domžalčanov pa je v zaključku tekme dokončno pokopal Svit Sešlar, ki je zadel že na tretji tekmi v članskem dresu Celja.

Izbrane priložnosti s tekme ter izjavi obeh trenerjev in dveh igralcev si oglejte v spodnjem videu.

DOMŽALE – CELJE 0:3 (0:1)
Kučys 3., Brnić 66., Sešlar 79

Po prvi četrtini prvenstva se razmerja postavljajo na svoje mesto. Na vrhu lestvice je Olimpija z 19 točkami. Ljubljančani do sedaj tudi delujejo najbolj prepričljivo. Sledi jim Maribor s točko manj in Celje z dvema manj od Olimpije. Glede na kvaliteto kadra je bolj ali manj jasno, da se bo prvenstvo odločalo med omenjenimi tremi ekipami.

Standings provided by Sofascore