Celjani so se vrnili po zaostanku in iztržili remi proti Zormanovemu Slovanu


Celjski rokometaši so v devetem krogu državnega prvenstva gostovali na Kodeljevem pri zasedbi Slovana, ki jo vodi slovenski selektor Uroš Zorman. Ljubljančani so večji del tekme vodili, tudi že za pet zadetkov, na koncu pa so se Celjani približali in v izdihljajih dvoboja po golu Uroša Milićevića iztržili pomembno točko. S tem ostajajo vodilna in edina neporažena ekipa prve lige.

Slovan je precej bolje pričel srečanje vodilnih ekip v slovenski prestolnici in v četrti minuti povedel s 3:1. V taboru domačih je blestel Leon Ljevar, ki je sredi prvega dela igre svojo ekipo popeljal do petih golov prednosti (8:3).

Ljubljančani so kljub trem dvominutnim izključitvam uspeli zadržati večji del prednosti do konca polčasa. Slovan je tako na odmor odšel z izidom 13:9.

V drugem polčasu je Andraž Makuc povlekel celjski voz in s številnimi zadetki poskrbel za izenačenje v 46. minuti. Sledil je hud in izredno izenačen boj, vse do zadnjih treh minut, ko so se varovanci Uroša Zormana odlepili na dva gola prednosti (23:21).

Uroš Milićević. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Toda borbeni Celjani se niso predali. Po golu Makuca in obrambi razpoloženega Gala Gaberška so se približali na gol zaostanka, nato pa je Uroš Milićević dobro minuto pred koncem dvoboja vnovič poravnal izid.

V dramatičnem zaključku je domača zasedba po prestopu Staša Slatineka Jovičiča zapravila napad in pivovarji so imeli priložnost celo za zmago. Sprva so Ljubljančani hitro akcijo Celja prekinili, nato pa je v polno zadel Ukrajinec Oleksandr Onufrijenko, toda pri zaključku je bil za odtenek prepozen in zadetek ni obveljal.

Pri ljubljanski ekipi je bil z naskokom najbolj učinkovit posameznik Ljevar z 10 goli, nekdanji vratar Celja Nebojša Bojić pa je zbral 14 obramb. V taboru Celja se je najbolje izkazal Makuc, ki je dosegel 10 zadetkov, vratar Gaberšek pa je zaustavil devet strelov.

Pivovarje v nedeljo ob 17. uri čaka povratna tekma evropskega pokala, kjer bodo proti Gračanici branili visoko prednost osmih golov (43:35), nato pa v 2. novembra v dvorano Zlatorog prihaja trebanjski Trimo.

Standings provided by Sofascore

Izid, liga NLB, deveti krog:

Slovan – Celje Pivovarna Laško 23:23 (13:9)
Ljevar 10, Brozović 4; Makuc 10, Mazej 3

Strelci Celja: Makuc 10, Mazej 3, Perić 3, Mlakar 2, Milićević 2, Bognar 1, Onufrijenko 1, Belej 1