Celjani z atletskega pokala s 5 prvimi mesti


Zadnji konec tedna so se Kladivarjevi atleti udeležili atletskega pokala Slovenije, ki ga je dva dni gostil Maribor. Celjska zasedba je osvojila pet prvih mest, nekaj vidnih kladivarjevcev pa je nastop odpovedalo.

Tina Šutej je na prvi tekmi po skoraj dveh mesecih zaradi poškodbe s 4,50 m v skoku s palico potrdila odhod na olimpijske igre v Parizu in prepričljivo zmagala. Po prvem nastopu po 19. maju je varovanka trenerja Milana Kranjca dejala: “Občutek danes je bil zelo dober. To so bili moji prvi skoki s tekmovalnega 16-koračnega zaleta po več kot dveh mesecih. Prej sem imela le dva treninga z zaletom iz 10 in 12 korakov. Sem zelo zadovoljna, roka je ostala cela in lahko nemoteno uspešno skačem. Malo strahu sem imela pred tekmo le zaradi prvega polnega zaleta pred vbodom palice v korito, drugega pa ne.

Vid Botolin; vir foto: Peter Kastelic / AZS

Srednjeprogaš Vid Botolin je sobotni zmagi na 1.500 metrov v nedeljo dodal še pokalni naslov v teku na 3.000 metrov (8:18,85). Na 1.500 je nastopil tudi Jan Vukovič, ki je osvojil tretje mesto.

V skoku v višino je v odsotnosti olimpijke Lie Apostolovski pričakovano slavila Ela Velepec, ki je preskočila 1,78 m, na koncu pa neuspešno naskakovala višino 1,81 m, kar je za dva centimetra slabše od njenega osebnega rekorda.

Martina Ratej; vir foto: Peter Kastelic / AZS

V metu kopja je pričakovano slavila Martina Ratej, ki je kopje vrgla 53 metrov in 82 centimetrov. Po nastopu je povedala: “Daljava ni nič posebnega. Za mano ni najboljša sezona, saj se nisem uvrstila na olimpijske igre. Nisem veliko trenirala, kar se pozna tudi na rezultatu.”

Srebro je v metu kladiva s 50,58 m osvojila Esma Pajt. V metu diska je Hana Urankar s 45,90 m zasedla drugo mesto, v suvanju krogle pa je bila z 11,58 m na koncu tretja.

V teku na 400 metrov ovire je Marko Pepelnak z 52,22 s končal kot drugi, v teku na 400 metrov pa je s časom 48,30 zasedel tretje mesto.

Olimpijca Matic Ian Guček in Klara Lukan sta se nastopu odpovedala. Nastopil ni niti Luka Janežič.

V skupnem seštevku so Celjanke zaključile na četrtem, Celjani pa na petem mestu.