Celjani za uvod v prvenstvo s preobratom do dobre popotnice pred tekmo s Slovanom


Nogometaši Celja so v prvem krogu državnega prvenstva gostili ljubljanski Bravo. Celjani so po preobratu prišli do zmage (2:1), ki bo služila kot dobra popotnica pred pomembno sredino tekmo, ko bo v okviru drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v knežjem mestu gostoval Slovan iz Bratislave.

Ljubljančani so povedli v 26. minuti. Bravo je izkoristil napako Tamarja Svetlina in po levi strani s protinapadom izigral razdredčeno obrambo Celja, do zadetka pa je po podaji Milana Tučića prišel Matic Ivanšek.

Šokirani Celjani bi se lahko le nekaj minut za tem znašli v še višjem zaostanku, toda njihovo kožo je po strelu Gašperja Jovana rešila vratnica.

V drugem delu igre so varovanci Damirja Krznarja le zaigrali nekoliko bolje. V 51. minuti so uspeli prebiti dobro organiziran obrambni blok Šiškarjev, ko je žogo po strelu Aljoše Matka nekoliko nerodno v svojo mrežo preusmeril Nemanja Jakšić.

Ljubljančani kljub naporni tekmi, ki so jo odigrali v četrtek v Walesu, niso delovali utrujeno. Zelo blizu novemu vodstvu so bili v 69. minuti, a je veselje Martina Pečarja preprečila vratnica.

Celjani so imeli terensko premoč, toda težavo so imeli v zadnji fazi napada, kjer je bila gostujoča ekipa izredno zgoščena. Vendarle pa je preobrat zrežiral rezervist Armandas Kučys, ki se je s spretnim obratom iznajdljivo dokopal do ugodnega položaja za strel, s katerim je prišel do svojega prvenca v celjskem dresu.

Nogometaši iz mesta ob Savinji so tako po zaostanku pokazali karakter, s katerim so si priigrali pozitivno popotnico pred sredinim obračunom. V drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov bodo gostili aktualnega slovaškega prvaka, Slovan iz Bratislave.

Lineups provided by Sofascore

 

Izid, prvi krog, prva slovenska liga:

Celje – Bravo 2:1 (0:1)
Jakšić 51./ag., Kučys 89.; Ivanšek 26.

Standings provided by Sofascore