Celjanke izstopile iz prvoligaškega tekmovanja


V prihodnji sezoni celjskih rokometašic ne bo v prvoligaški konkurenci. Rokometna zveza Slovenije je sporočila, da je ekipa ŽRK Z’dežele izstopila tekmovanja. V prihodnji sezoni bo na tej ravni nastopilo sedem ekip.

Direktor ligaških tekmovanj na RZS, Miha Pantelič, je dogajanje opisal z naslednjimi besedami: “Žal je tik pred začetkom tekmovanja ekipa ŽRK Z’dežele izstopila iz 1. SRL – ženske, kar seveda obžalujemo, hkrati pa vlagamo vse napore, da temu klubu in ostalim pomagamo nazaj do vzpostavitve članskih ekip.

Nemudoma se je sestalo vodstvo tekmovanja, predsednik lige in združenja ženskih klubov ter odgovorne osebe za ženski rokomet v Predsedstvu RZS in Strokovnem odboru RZS, ki se jim vsem zahvaljujem za odzivnost in kooperativnost.

Preučili smo možnosti in v skladu s pravilniki odločili, da bo v sezoni 2024/25 v 1. SRL – ženske nastopalo sedem klubov, saj popolnitev v zadnjem trenutku ni možna, niti ne bi bila poštena do ostalih klubov in tekmovanja v 1. B SRL – ženske, kjer bo nastopalo šest klubov.

Hkrati bomo v skladu z zaključki sestanka pripravili dva predloga organizacije ligaškega tekmovanja v prihodnji sezoni in preučili spremembe sistemov ter dopolnitev pravilnika rokometnih tekmovanj.

Še pomembnejši pa bodo napori, da se zagotovi, oziroma poveča število članskih ekip v ženskih tekmovanjih, kjer je bilo v okviru sestanka sprejetih več zavez in aktivnosti, ki se bodo začele nemudoma izvajati.”

Na klubskem profilu o izstopu niso objavili ničesar. Vseeno se lahko v Celju pohvalijo z obetavnim podmladkom:

Mlade Celjanke z naskokom do krone prvakinj