Celje končno dobilo rekreativno ligo malega nogometa


Po dolgem čakanju so ljubitelji malega nogometa v Celju dočakali težko pričakovano rekreativno ligo. Prvi krog tekmovanja se bo začel že ta ponedeljek na zunanjem igrišču na Skalni kleti. Za naslov prvaka se bo potegovalo devet ekip.

Celjani so bili v zadnjih letih primorani iskati ligaško rekreacijo v okoliških krajih, kot so Laško, Šentjur, Frankolovo in Slovenske Konjice. Toda zdaj, po skoraj desetletju, se liga malega nogometa vrača v knežje mesto, ki je v preteklosti slovelo po številnih kakovostnih ligah.

Glavni pobudnik in organizator lige, Denis Motoh, je končno uspel skleniti dogovor z Mestno občino Celje, kar je omogočilo izvedbo tega dolgo pričakovanega projekta. Liga se bo izvajala vsak ponedeljek med 18:00 in 22:00 na zunanjem igrišču z umetno travo na Skalni kleti. Tekmovanje se bo odigralo v dveh delih, in sicer september-oktober ter april-junij.

“Zelo sem vesel. Mislim, da je vsak Celjan nestrpno čakal na dan, ko se bo nogomet spet igral pri nas. Upam na uspešen projekt in da se bo liga obdržala ter razširila tudi v zimsko ligo. S tem upamo, da bomo tudi pritegnili pozornost mladih in jih spudbudili k igranju prečudovite igre, ki mislim, da je v Celju malce zaspala,” je ob ponovnem zagonu lige navdušenje izrazil vodja ekipe Medusa Team Dejan Radaković.

Liga bo med prve tri ekipe razdelila bogat denarni nagradni sklad, nagrajeni pa bodo tudi najboljši posamezniki tekmovanja. Za vse udeležence se bo organiziralo tudi zaključno druženje, kjer bodo podeljene nagrade vsem najboljšim.

Sprva je bilo prijavljenih 10 ekip, vendar je ena od njih v zadnjem trenutku odstopila. Ekipe, ki bodo del letošnje lige so: Šargi, Duši Gradnje, AC Keko, ŠD Mali Pariz, Medusa Team, Avstralski Pingvini, Maki Team – GST, Kovis Livarna in FC Ballkani.

Medusa Team ob dobri tehnični podkovanosti računa tudi na uigranost

Ekipa Medusa Team vstopa že v šesto leto skupnega igranja, kar jim poleg tehnične podkovanosti prinaša tudi prednost uigranosti in povezanosti.

Medusa Team

“Veselimo se nove lige in novih izzivov ter priložnosti za druženje. Imamo kvalitetno ekipo, s katero ciljamo visoko, na zgornji del lestvice. Postali smo več kot ekipa in preko igranja se samo še bolj povežemo. Komaj čakamo na prvi žvižg,” je povedal vodja ekipe Radaković.

Pričakujejo dobre in trde tekme, Radaković pa ob tem dodaja: “Liga bo kvalitetna in tekmovalna, zato bomo morali odigrati vsako tekmo zbrano ter maksimalno odločno. To je dobro za nas in prav tako za občinstvo, saj bo nogomet gledljiv ter dinamičen.”

FC Ballkani zagovarja igro ‘po moško’

Ekipo FC Ballkani sestavljajo prijatelji, ki že več let igrajo skupaj. “Kljub napornemu delu nas igranje z žogo veseli, zagovarjamo ‘moški’ nogomet, zato upam, da ne dobimo preveč kartonov,” je povedal vodja ekipe Alban Balaj.

FC Ballkani

“Takoj ko smo videli, da se bo nogomet igral v Celju, smo se odločili pridružiti. Čestitamo vsem, ki so pripomogli k izvedbi projekta. Veseli me, da še obstajajo ljudje, ki jim je mar za rekreacijski šport,” je organizacijo pohvalil Balaj.

Ekipa Duši Gradnje mednarodno obarvana

Moštvo Duši Gradnje, ki ga vodi Rexhep Berisha, sestavlja 10 igralcev različnih narodnosti, povezuje pa jih dejstvo, da vsi zelo radi igrajo nogomet. “Imamo kvalitetno ekipo, ki je sestavljena iz srčnih ljubiteljev in poznavalcev nogometa,” je povedal Albin Nura.

Duši Gradnje

Zavedajo se, da je konkurenca na visokem nivoju, a kljub vsemu dodajajo: “Od nas lahko pričakujete, da se bomo vselej potrudili po najboljših močeh. Dali bomo vse od sebe, da si prislužimo čim višje mesto na lestvici.”

ŠD Mali Pariz prihaja iz Nove Cerkve

Športno društvo Mali Pariz je ekipa iz Nove Cerkve, ekipo pa povezuje ljubezen do nogometa in samo druženje.

ŠD Mali Pariz

“Od tekmovanja pričakujemo poštenost in zdravo tekmovalnost. Veseli smo, da še ima kdo sploh voljo do nogometa in organizacije lige ter ostalih tekmovanj. Sami vsako leto organiziramo turnir in vemo, da to ni mačji kašelj. Vsem ekipam želimo vso srečo in kar je glavno, brez poškodb,” je poudaril vodja ekipe Tilen Pangerl Zupanc.

Za Kovis Livarna Štore liga neke vrste ‘team building’

Ekipo Kovis Livarna večinoma sestavljajo uslužbenic tega podjetja, samo tekmovanje pa je za njih bolj sekundarnega pomena.

“Skozi nogomet se krepijo naše vezi in postajamo močnejši tudi zunaj igrišča. Lahko bi rekel, da je naše druženje neke vrsta “team buildinga” na nivoju podjetja. Pomembno je druženje, zbiranje novih spominov in seveda preživet čas na prostem,” pravi vodja Dragan Lazičić.

Ob tem pa dodaja: “Zelo se veselimo, da se je letos končno zagnal ta projekt, tako da tudi z moje/naše strani en velik hvala vsem, ki so omogočili, da se v Celju ponovno obuja nogometno dogajanje tudi na amatersko-rekreativnem nivoju.”