Celje z okrepitvama iz španskega prostora, pod pogodbo tudi trije člani podmladka


Nogometni klub Celje se je za sodelovanje dogovoril s španskim bočnim branilcem Juanjom Netom, ki je v zadnji sezoni igral v tamkajšnjem drugoligaškem tekmovanju za ekipo iz mesta Huesca. Danes pa so iz celjskega kluba sporočili, da je zanje podpisal še en nogometaš iz španske lige, krilni napadalec Nikita Losifov.

Juanjo Nieto oz. s polnim imenom Juan José Nieto Zarzoso je nogometno pot začel pri domačem Castellonu, nato pa bil član Real Valladolida, Mallorce, Herculesa, Real Ovieda in Almerie ter nazadnje Huesce. V drugi in tretji španski ligi ter v pokalnem tekmovanju je 174 centimetrov visoki nogometaš nastopil na 273 tekmah.

V prejšnji sezoni je na 36 tekmah dosegel po en gol v prvenstvu in enega v pokalnem tekmovanju, enkrat pa je zatresel tudi mrežo svojega vratarja.

Kot sledi iz Transfermarkta so bili vsi njegovi prestopi v vlogi prostega igralca. Isti portal njegovo tržno vrednost ocenjuje na 700 tisoč evrov.

Rus Nikita Losifov je že osmi krilni napadalec v članski ekipi NK Celje

Druga sveža okrepitev  v celjskih vrstah pa je 23-letni krilni napadalec ruskega rodu, Nikita Losifov, ki je bil v preteklih sezonah član Castellona, Mirandesa in Villarreala, kjer pa je igral za drugo ekipo v 3. španski ligi. S celjskim  klubom je sklenil pogodbo do 30.6.2025.

Odločitev za podpis še enega krilnega napadalca je po svoje nenavadna, saj je Albert Riera na novinarski konferenci pred dnevi poudaril ravno neuravnoteženost ekipe in višek igralcev na omenjeni poziciji: “Ne le, da imamo preveč igralcev, kader je tudi zelo neuravnotežen. Imamo sedem krilnih napadalcev in tri bočne branilce. To moram rešiti,” je takrat ocenil Riera.

Medtem članska ekipa šteje že okoli 40 nogometašev, kar je bistveno preveč za normalno delo. Od nje se je sicer že poslovil Karlo Špeljak.

Pogodbe z mladimi

Klubska uprava je sklenila pogodbe tudi z nekaterimi člani mlajših selekcij.

Florjan Jevšenak je s klubom sklenil pogodbo do 30. 6. 2026, mladi vezist pa bo prihodnjo sezono kot posojeni igralec član konjiške Dravinje.
Sen Džumhur bo prihodnjo sezono s statusom posojenega igralca član velenjskega rudarja, pogodbo z matičnim klubom pa je podpisal do 30. 6. 2027
15-letni vezist Stijan Gobec je podpisal pogodbo do 30. 6. 2027.