Celjska tekača postala prva državna prvaka v cestnem teku na 5 km


Celjska tekača sta se pretekli vikend udeležila državnega prvenstva v teku na 5 kilometrov, kjer sta postala prva državna prvaka v tej disciplini.

V Kranju se je v soboto odvil Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja. V okviru dogodka je potekalo tudi državno prvenstvo v teku na 5 kilometrov, kar je nova disciplina, ki šteje za državno prvenstvo. Na tekmovanju sta bila odlična člana celjskega Atletskega društva Kladivar.

Jan Kokalj ob zmagi; vir foto: FB/Jan Kokalj

Naslova državnega prvaka sta prejela celjska tekača Jan Kokalj (14:47) in Klara Lukan (15:41). Med člani je drugo mesto osvojil Mark Bogataj iz Žiri (15:09), tretje pa Jošt Žnidaršič iz AK Krka (15:21). Med članicami je na drugo stopničko stopila Liza Šajn iz AAD Slovan (15:48), tretja pa je bila Urška Martinec iz AK Pomurje (17:30).

Jan Kokalj je ob prejemu naslova zapisal: “Vesel sem, da sem postal prvi državni prvak v novi disciplini, ki šteje za državno prvenstvo. Tek sem nadziral in vodil od starta do cilja in se tako na nek način vpisal v zgodovino.

Klara Lukan je bila ta konec tedna odlična tudi na 7. Novomeškem 1/2 maratonu, kjer je v nedeljo sodelovalo več kot 1.000 udeležencev. Med ženskami je 10 kilometrov dolgo traso odtekla v 38:01 in bila s tem najhitrejša. Druga je bila Tea Faber (38:56), tretja pa Vesna Šuštaršič (41:47).

Pester konec tedna je Klara obeležila z naslednjim zapisom: “En super cestno obarvan vikend je za mano. Včeraj sem postala državna prvakinja v cestnem teku na 5 km, danes pa sem se razveselila domače navijaške podpore na novomeškem tekaškem dogodku, kjer sem zmagala na 10 km. Tekmovanja na cesti imajo zame poseben čar, predvsem zaradi nasmejanih otroških obrazov.

Klara Lukan na 7. Novomeškem 1/2 maratonu; vir foto: FB/Klara Lukan