Celjski paraplegiki odlični na državnem prvenstvu


Člani Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske so se udeležili državnega prvenstva v atletiki, ki je imelo tudi mednarodno udeležbo, prizorišče pa je bila Radovljica, kjer je bilo zadnji konec tedna vreme relativno ugodno.

Tekmovanje je tradicionalno potekalo v troboju metov, troboju voženj s hitrostnimi vozički (»formulami«) in navadnimi vozički, v vožnji na 800 m, memorialni vožnji na 100 metrov in ekipnemu meddržavnemu mnogoboju.

Met kopja; foto: DPJZŠ

V DPJZŠ se lahko pohvalijo z najvišjo udeležbo tekmovalcev iz enega društva, saj se je . dogodka udeležilo kar 15 njihovih atlet(ov. Od vseh društev so osvojili največ medalj, skupaj kar 21, 18 posamično in tri kot člani ekipe Slovenije.

Zlate medalje (11): Jerneja Štarkel (troboj meti), Metoda Žnidarec (troboj meti, ekipa SLO), Henrik Plank (troboj meti), Janez Hudej (troboj meti, troboj vožnje-formule), Nejc Stakne (troboj meti, ekipa SLO) in Radosav Matić (troboj meti), Sanjin Pernić (ekipa SLO) in Aleš Povše (800m).

Na tartanu; foto: DPJZŠ

Srebrne medalje (6): Metoda Žnidarec (100 m memorialna), Vesna Novak (troboj meti), Aleš Povše (troboj meti, troboj vožnje – formule), Sanjin Pernić (troboj meti) in Janez Hudej (800 m).

Bronaste medalje (4): Luka Plavčak (troboj meti), Gašper Glušič (troboj vožnje – formule, 800 m) in Sanjin Pernić (troboj vožnje-navadni vozički).