Celjski plavalci uspešni v Radovljici in Kamniku


Pretekli vikend sta se 1. in 2. ekipa Plavalnega kluba Neptun udeležili mednarodnega mitinga, kjer je nastopalo vsega skupaj več kot 600 plavalcev iz 16 različnih držav.

Trije od udeležencev so si priplavali uvrstitve na stopničke:

  • Julijan Pevec –  2. mesto na 200 m mešano in 3. mesto na 100 in 200 m prsno, v C kategoriji,
  • Jakob Lesjak – 2. mesto v B kategoriji in 3. mesto v absolutni kategoriji na 1500 m prosto in
  • Gasper Pevec – 2. mesto na 200 m prsno.

V 1. ekipi so nastopili: Nino Capello, Miha in Vid Čujež, Aidan Ermenc, Martin Fošnarič, Jon Kočevar, Jakob Lesjak, Nikola Milenović, Gašper in Julijan Pevec, Nik Rezar, Nejc Šetina, Domen Vihernik, Nika Alagić, Taya Čanžek, Iza Kalšnik, Kaja Mužar in Zala Valek.

2. ekipo se zastopali: Martin Fošnarič, Iza Kalšnik, Kaja Mužar, Nik Rezar in Nejc Šetina.

Oba celjska kluba na Veroniki

Konec junija sta v Kamniku nastopila oba celjska kluba, tamkajšnji mednarodni miting pa je poimenovan Veronika. Tekmovanja se je sicer udeležilo 266 plavalcev iz 21 slovenskih klubov.

Posejdonovci v Kamniku; foto: DVŠPC

Ekipa Društva vodnih športov Posejdon Celje je nastopila z 11 plavalci, ki so osvojili 10 kolajn.

Med dekleti sta se izkazali najmlajša Nika Pelengić in najbolj izkušena Ela Žagar. Nika si je v vseh svojih nastopih priplavala finale in osvojila 3 zlate kolajne in 1 bronasto. Skupaj je izboljšala 3 osebne rekorde. Ela je nastopila v 3 finalih. Osvojila 2 srebrni v 50-metrskih disciplinah in eno na 100 m delfin. Odplavala je 4 osebne rekorde in za rezultat na 50 m hrbtno 32,17 s dosegla od vseh Posejdonovih plavalcev največ FINA točk – 589.

Eno bronasto kolajno je osvojila Lui Uplaznik Sunarič, ki je sicer odplavala 3 osebne rekorde. Ivana Pelengić je presenetila s 30,32 % izboljšanjem v disciplini 50 m hrbtno in v finalnem nastopu osvojila 4. mesto. Mia Štukelj je v 100-metrskih disciplinah v kravlu in delfinu zasedla 6. in 7. mesto. Dosegla je tudi normi za državno prvenstvo in zabeležila 4 osebne rekorde. Ylljeta Hasani je bila v eni disciplini diskvalificirana, eno pa je odplavala v mejah svojih možnosti.

Med fanti je Tilen Grobelnik osvojil bronasto kolajno na 100 m delfin, 4. mesto paa je zasedel v disciplini 100 m prosto. Odplaval je tudi 2 osebna rekorda. Bronasto kolajno je osvojil tudi Matko Marcius Leon Etien na 100 m prosto, nastopil pa je tudi v finalu na 50 m prosto in osvojil 7. mesto. Osebne rekorde je izboljšal v 4 disciplinah. Jurij Pelengić je popravil 2 osebna rekorda, Taj Kunšek Bajde enega. Nastopil je tudi Maj Ramšak.

Neptunovci v Kamniku; foto: PKNC

Za Neptun je tekmovalo 14 plavalcev iz 2. in 3. ekipe.

  • Najuspešnejši so tokrat bili:
    Mark Kokol Svenšek: 1. mesto na 50m delfin in 2. mesto na 100m delfin,
  • Ante Jakša Marić: 3. mesto na 50m delfin,
  • Veronika Lesjak: 1,. mesto na 100k prosto,
  • Juš Kikel 2. mesto na 100m prosto,
  • Ula Kikel: 3. mesto na 100m prosto in
  • Nejc Šetina: 3. mesto na 100m hrbtno.

Osebne rekorde so izboljšali: Martin Fošnarič, Staš Lužar, Matevž Mansutti, Naj Plevnik Ivanuša, Kaja Mužar, Oblak Nina in Teja Štrukelj.

Neptunovce je vodil trener Franc Božiček.