Celjski rokometaši z novim trenerjem začeli s pripravami, znan seznam pripravljalnih tekem


Na uvodnem treningu so se včeraj prvič v novi sezoni zbrali rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki jih bo letos vodil trener Paula Pereira, ki je obenem tudi selektor Portugalske.

Del ekipe na prvem treningu; vir foto: RKCPL

Na prvem treningu je pozdravil 13 rokometašev. Od igralcev iz kadra minule sezone so bili  prisotni kapetan Žiga Mlakar, njegov namestnik Tadej Mazej, povratnik po poškodbi Leon Gregorič in Filip Rakita, Gal Gaberšek, Nik Ćirović, Luka Perić ter Uroš Milićević.

Kot novinci v ekipi so na treningu sodelovali Madžar Alex Bognar (srednji zunanji/levi zunanji), Jan Češek (vratar, pridružen iz mladinskih vrst) Željko Kozina (vratar), Andraž Makuc (srednji zunanji) in Ukrajinec Oleksander Onufriienko (krožni napadalec).

Trener Pereira z Davidom Razgorjem; vir foto: RKCPL

Zaradi obveznosti na mladinskem evropskem prvenstvu v Celju, ki se je končalo minulo nedeljo, so 10-dnevni počitek dobili srednji zunanji Vukašin Antonijević, desno krilo Žiga Belej, krožni napadalec Maj Jelen, levo krilo Luka Kačičnik, levi zunanji Tio Malović, desni zunanji Mai Marguč ter trener vratarjev Aleš Anžič. Vsi skupaj se bodo ekipi priključili prihodnji teden.

Članska ekipa bo v mesecu avgustu odigrala devet pripravljalnih tekem, večino v domači dvorani. Med 20. in 25. avgustom bodo sodelovali na močnem mednarodnem turnirju v makedonskem Ohridu, kjer se bodo v skupinskem delu pomerili proti ekipam gostiteljev, beograjskega Partizana in skopskega Vardarja, tekmeca za razvrstitev pa bodo dobili iz skupine s skopskim Alkaloidom, črnogorskim Lovčenom, grškim Olympiakosom in Dinamom iz Pančeva.

Paulo Pereira; vir foto: RKCPL

Paulo Pereira je ob svojem prvem delovnem dnevu dejal: “Prvi občutki so zelo dobri, saj sem v živo videl vse nove obraze v igralskem in trenerskem štabu. Vesel sem, ker smo začeli stopati skupaj po tej dolgi, zahtevni poti. Na začetku je vedno prisotna dobra, pozitivna energija in na nas je, da jo vzdržujemo skozi celotno obdobje priprav in med sezono. Ampak za to so potrebni vsi deležniki, od igralcev, trenerjev, klubskih pisarn in vse do navijačev. V ekipi imamo veliko mladih igralcev, ki jim moramo maksimalno pomagati, jih vzgajati in usmerjati na pravo. Potrebujemo seveda tudi nekaj sreče, vendar verjamem, da lahko opravimo zelo dobro delo. Začeli bomo korak po korak, najprej bomo spoznali drug drugega ter fizične in igralske zmožnosti vseh igralcev. Temu bomo prilagodili način dela. Le tako bomo napredovali v pravi smeri. Na nas je tudi, da s pravim prisotopom do dela preprečimo morebitne poškodbe. Kot sem omenil, stopili smo na dolgo pot, ne samo v fizičnem smislu, ampak tudi v tehničnem in taktičnem.”

Seznam pripravljalnih tekem:

2. 8. 2024 ob 18:00 (Zlatorog) – RK Celje Pivovarna Laško : RK Krško

6. 8. 2024 ob 17:30 (Zlatorog) – RK Celje Pivovarna Laško : HSG Graz (Avstrija)

9. 8. 2024 ob 17:30 (Zlatorog) – RK Celje Pivovarna Laško : Gyor (Madžarska)

21. 8. 2024 ob 21:00 (Ohrid) – RK Celje Pivovarna Laško : RK Ohrid (Makedonija)

22. 8. 2024 ob 16:30 (Ohrid) – RK Celje Pivovarna Laško : RK Partizan (Srbija)

23. 8. 2024 ob 21:00 (Ohrid) – RK Celje Pivovarna Laško : RK Vardar 1961 (Makedonija)

24. 8. 2024 tekma za razvrstitev (Ohrid)

30. 8. 2024 ob 17:30 (Zlatorog) RK Celje Pivovarna Laško : RK Borac Banja Luka (Bosna in Hercegovina)