Celjski rokometni up podaljšal pogodbo z matičnim klubom


Pri Rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško so podaljšali pogodbo z nadarjenim domačim igralcem Filipom Rakito. Sodelovanje so podpisali do konca sezone 2026/27.

Filip Rakita igra s številko 66; foto: RKCPL

Rakita se je matičnemu klubu pridružil leta 2011 kot desetletnik, zaigral prvič za mlajše dečke B in nastopal za vse klubske selekcije vse do sezone 2018/19, ko je prvič zaigral za člansko ekipo, katere del je bil tudi v sezoni 2019/2020. Naslednji dve je preživel na posoji Mariboru Branik, kjer je zbral 47 nastopov in za Branik dosegel 137 zadetkov. V sezoni 2022/23 je sledila vrnitev v matični klub, ki je bila zaznamovana s hudo poškodbo kolena na turnirju v Makedoniji in mu preprečila nastopanje na najvišji ravni. V lanski sezoni se je vrnil v normalen trenažni in tekmovalni proces ter takoj pokazal svoje kvalitete. Svojo priložnost odlično izkorišča tudi v aktualnem pripravljalnem obdobju, saj je na šestih.tekmah dosegel 25 zadetkov.

22-letnik v višino meri 185 centimetrov, za celjski klub pa je doslej vknjižil 55 uradnih nastopov in dosegel 95 golov.

O podaljšanju pogodbe je Rakita dejal: “Vesel sem, da smo se z klubom dogovorili za podaljšanje pogodbe in mi s tem pokazali zaupanje s strani kluba pri mojem nadaljnem razvoju. Prostor za napredek vidim predvsem v obrambnih nalogah. V to triletno obdobje vstopam s pozitvnimi mislimi in želim celotni ekipi predvsem zdravja. Verjamem, da lahko v tem ciklu vrnemo v Celje Ligo prvakov in da osvojimo čim več lovorik.”

Paulo Pereira; vir foto: RKCPL

Trener Paulo Pereira je ob tem povedal: “Rakita je zelo hiter igralec, ki bi lahko bil glede na svoje karakteristike, zelo dober partner Tadeju Mazeju na levem krilu. Ta dvojec nam omogoča, da se lahko branimo na različne načine, kar nam daje dodatno širino. Filip ima v sebi potencial, da še zraste kot športnik, mi pa mu moramo na tej poti pomagati. Želim mu, da v tej smeri nadaljuje, da ostane zdrav.”

Direktor celjskega rokometnega kluba Miroslav Benicky; foto: RK CPL

Svoje je dodal tudi direktor kluba, Miroslav Benicky: “Podaljšanje pogodbe s Filipom je v eni meri tudi nagrada za ves trud in odločnost, da se vrne na rokometna igrišča po zdravstvenih težavah, zaradi katerih je izpustil celotno sezono 2022/23. S trdim delom in prizadevnostjo se je v lanski sezoni vrnil, si izboril mesto v ekipi in nakazal, da bo pomemben člen tudi v prihodnje. Podaljšal je že obstoječo pogodbo za dodatno leto, t.j. do konca sezone 2026/27. S tem imamo na tej poziciji dolgoročno rešitev, za obdobje pri gradnji nove zasedbe. Zaradi delovnih navad, zvestobe, vseh drugih pozitivnih karakteristik in zaupanja v RK Celje Pivovarna Laško, je podaljšanje sodelovanja s Filipom eden od temeljev nadaljevanja skupne poti.”