Celjskim rokometašem pripadel derbi z Velenjčani


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v petem krogu državnega prvenstva na večnem derbiju gostili zasedbo Gorenja iz Velenja. Celjani so si sredi tekme priigrali visoko prednost, a so morali v dramatičnem zaključku trepetati za zmago. Na koncu so pivovarji slavili z 29:27 in tako neporaženi še naprej zasedajo vrh lestvice.

V prvem polčasu je bila tekma enakovredna le v uvodnih minutah, nato pa so v knežjem mestu zagospodarili Celjani. Pri izidu 3:3 so naredili delni izid 4:0 in v 13. minuti povedi s 7:3. Velenjčani tudi po minuti odmora niso našli pravega odgovora na igro razpoloženih pivovarjev, ki so bili še naprej bolj kreativni v napadu in trdnejši v obrambi.

Po golu Andraža Makuca so v 18. minuti povedli z 11:5, 10 minut kasneje pa je njihova prednost narasla že na +7 (17:10), ko je je bil natančen ukrajinski krožni napadalec Oleksander Onufrijenko.

Andraž Makuc. (Foto: Slavko Kolar/Celje Pivovarna Laško)

Vendarle pa so rokometaši Gorenja v drugem polčasu prikazali precej boljšo predstavo. Po zaostanku šestih golov ob polčasu (18:12) so nato hitro znižali zaostanek in se približali na dva gola (20:18). A mladih Celjanov pod vodstvom Portugalca Paula Jorgeja Pereire ni zajela panika, v naslednjih dveh minutah so naredili delni izid 2:0 in povedli z 22:18.

Velenjčani so v prelomnih trenutkih dvoboja skušali doseči preobrat, a jim ni uspelo. Zapravili so kar nekaj priložnosti za znižanje na gol zaostanka, kar jim je uspelo šele 30 sekund pred koncem. Toda zadnji napad je pripadel Celju, uspešno pa ga je zaključil 22-letni Makuc, ki je poskrbel za končnih 29:27.

Pivovarji so v domačem Zlatorogu tako premagali državne prvake iz Velenja, ki so še drugič zapored ostali praznih rok. Pred dnevi so jih namreč v Rdeči dvorani premagali tudi rokometaši trebanjskega Trima.

Pri Celjanih je bil najbolj učinkovit Luka Perić s šestimi goli, vsak po pet pa sta jih prispevala Tadej Mazej in Uroš Miličević, ki je bil izbran tudi za najboljšega igralca tekme. Pri Velenjčanih je Tine Poklar dosegel sedem golov, Tilen Sokolič pa šest.

Uroš Milićević. (Foto: Slavko Kolar/Celje Pivovarna Laško)

“Za nami je večni slovenski derbi, derbi z veliko začetnico. Obe ekipi sta prikazali borbeno predstavo, mi smo bili zelo dobri v prvem polčasu, Velenjčani v drugem. Na tekmece smo se dobro pripravili, vedeli smo, kje so najbolj nevarni – potrebna je bila popolna zbranost v obrambi. Držali smo se vseh dogovorov iz slačilnice, kar je bila pot do uspeha. Želeli smo nadzirati ritem igre skozi celotno srečanje, kar nam je dobro uspevalo, vendar so Velenjčani predvsem v drugem polčasu pokazali svojo kakovost, se nam povsem približali. Mislim, da smo zasluženo zmagali, tudi z glasno podporo navijačev,” je po tekmi dejal Milićević.

Celjska zasedba bo v nedeljo gostila Koper, ki zaseda predzadnje mesto na lestvici.

Lestvico zagotavlja Sofascore
Izid, liga NLB, 5. krog:

Celje Pivovarna Laško – Gorenje Velenje 29:27 (18:12)

Strelci Celja: Perić 6, Milićević 5, Mazej 5, Onufrijenko 3, Makuc 3, Mlakar 2, Marguč 2, Antonijević 2, Belej 1