Članice AD Kladivar osvojile ekipno atletsko prvenstvo Slovenije. Fantje pa …


Članice Atletskega društva Kladivar Celje so postale ekipne državne prvakinje v atletiki. Na tekmovanju v Slovenj Gradcu so njihovi moški klubski kolegi osvojili 3. mesto.

Tako so nastopale atletinje Kladivarja: v skoku s palico je s preskočeno višino 4,40m v konkurenci treh atletinj gladko zmagala Tina Šutej. Hana Urankar je z daljavo 44,51 m zmagala v metu diska, v suvanju krogle pa je bila z 11,70 m druga. Mladinka Daša Lenko je zmagala v skoku v višino z 1,62 cm, v teku na 1.500 m sta bili prva in druga Tia Tanja Živko in Nika Fajfar. Živkova je bila tudi zmagovalka teka na 800 m, Fajfarjeva pa je drugo mesto osvojila tudi v teku na 3.000 metrov. V teku na 5.000 m je zmagala Klara Lukan. V teku na 400m z ovirami je bila Lara Bezgovšek tretja. V štafeti 4 × 400m je bila ženska ekipa AK Kladivar tretja. Tekle so Karin Suhovršnik, Hana Jost, Neja Ropotar in Lara Bezgovšek. 

Takšen je bil končen ekipni vrstni red v ženski konkurenci:


Med fanti najuspešnejši Janežič, Botolin, Jan …

V moški konkurenci so državni prvaki postali atleti ljubljanskega Massa. Pred kladivarjevce so se uvrstili še atleti Krke iz Novega mesta.

Med tri najboljše v svoji disciplini so se uvrstili naslednji celjski atleti: Blaž Rozman v metu kladiva je bil s 47,44 m drugi, Denis Babič v skoku s palico s 4,30 tretji, v teku na 400 m je gladko zmagal Luka Janežič, na 1.500 m in 3.000 m pa Vid Botolin, Žiga Jan je bil na krajši izmed razdalj tretji. Je pa zato zmagal v teku na 800 m. Martin Medvešek je bil v skoku v daljino s preskočenimi 7,30 m drugi, enako mesto je dosegel tudi v troskoku z rezultatom 14,78 ter nato še v skoku v višino s preskočenimi 1,90 m. Blaž Marn je bil v metu kopja tretji z daljavo 65,70 m.

Skupni seštevek točk je atletom AD Kladivar prinesel tretje mesto:

Vse rezultate si oglejte tukaj.