Drugi krog celjske lige ponudil dva napeta dvoboja in dve gladki zmagi


V ponedeljek se je na Skalni kleti odvil drugi krog lige malega nogometa, ki je sprva postregel z dvema visokima zmagama, nato pa še z dvema napetima in dramatičnima remijema. Največ pozornosti je pritegnil zadnji dvoboj med ekipama FEAL – Šargi in Maki Team – GST (2:2), ki je vsekakor upravičil visoka pričakovanja. 

Tokrat je vreme v primerjavi z uvodnim krogom, ko je deževalo, prizaneslo ekipam, kar se je poznalo tudi po številu gledalcev ob igrišču. Drugi krog sta odprli ekipi AC Keko in Kovis Livarna, zasedba AC Keko pa je prišla do zmage s kar 14:0. Ob tem je blestel Smajo Delić, ki je petkrat zatresel mrežo nasprotnika.

AC Keko – Kovis Livarna (Foto: Letna liga malega nogometa Celje)

Sledila je nova pričakovana zmaga favorizirane ekipe. Medusa Team je z 10:1 odpravila moštvo Duši Gradnje, napadalne akcije pa so potekale predvsem preko Maka Karabegovića, ki se je s petimi zadetki na vrhu lestvice strelcev izenačil z Delićem, in Mirze Halilovića.

Na tretji tekmi, ki je bila izredno dinamična in polna priložnosti, je sprva kazalo na zmago ŠD Mali Pariz, ko je bil dvakrat natančen Anže Kraljič. A sledil je povratek ekipe FC Ballkani, ki je imela nato celo nekaj imenitnih priložnosti za popoln preobrat, a so ostale neizkoriščene (2:2).

FC Ballkani – ŠD Mali Pariz (Foto: Simon Valant)

Zadnji dvoboj ponedeljkovega večera, ki je veljal za derbi kroga, je upravičil napovedi in visoka pričakovanja. Ekipa FEAL – Šargi je hitro povedla, ko je protinapad v zadetek pretvoril Urh Kolenc Zevnik.

Maki Team – GST je po zaostanku prevzel pobudo in po lepi akciji, ki jo je kronal zimzeleni Dragan Čadikovski, izid zasluženo poravnal. V drugem polčasu je bila premoč ekipe Maki Team – GST še občutnejša, a do novega zadetka je prišla zasedba FEAL – Šargi, ki je bila izredno čvrsta v obrambi. Tudi tokrat je v polno meril razpoloženi Kolenc Zevnik, ki je z močnim strelom poslal žogo za hrbet vratarja.

Toda sledilo je novo izenačenje, ko je Nik Bratuša s podajo zaposlil Vida Vauha, slednji pa je poskrbel za končnih 2:2 na vročem in napetem dvoboju polnem emocij.

Izidi, drugi krog:

AC Keko – Kovis Livarna 14:0
Delić 5x, Kahvedžić 3x, Mujkić 2x, Mrkonjić, Troskot, Kujunđić, K. Alagić

Medusa Team – Duši Gradnje 10:1
Karabegović 5x, Halilović 4x, Bukšek; Trašić

FC Ballkani – ŠD Mali Pariz 2:2
Morina, Ajdini; Kraljič 2x

FEAL – Šargi – Maki Team – GST 2:2
Kolenc Zevnik 2x; Čadikovski, Vauh

Lestvica po drugem krogu.
Pari tretjega kroga (30. september, Skalna klet):

Avstralski pingvini – Duši Gradnje 18:10

FC Ballkani – Kovis Livarna 19:00

Medusa Team – Maki Team – GST 19:50

AC Keko – FEAL – Šargi 20:40