Državno prvenstvo v kajaku in kanuju na Špici kronal domačin z naslovom prvaka (foto, video)


Celje je gostilo državno prvenstvo v slalomu na divjih vodah, kjer so delili kolajne tekmovalcem v kategorijah članov, mlajših članov, mladincev in mlajših mladincev.

Na veliko veselje domačih gledalcev je prvak v absolutni konkurenci postal kajakaš domačega Kajak Kanu kluba Nivo Celje, Martin Srabotnik. Zmag so se veselili še Ajda Novak, Luka Božič in Lea Novak.

Vir foto: FB profil Jure Bajic

Kajakaš domačega celjskega kluba Martin Srabotnik je poskrbel za navdušenje polnih tribun ob Savinji, saj se je z večerno vožnjo brez napak in dotikov razveselil naslova državnega prvaka v sezoni 2024. Finalni nastop je končal sekundo in 64 stotink pred Petrom Kauzerjem, za katerega je bil usoden dotik in dve kazenski sekundi. Za popoln uspeh celjskih kajakašev pa sta s tretjim in četrtim mestom poskrbela Lan Tominc in Jan Ločnikar.

Srabotnik, ki se mu letos ni uspelo uvrstiti v reprezentanco si je vzel nekaj več premora in se preizkusil v vlogi trenerja, sedaj pa znova poprijel za veslo in tekmo končal na vrhu: “Letos sem si vzel nekaj premora in začel delati kot trener. Med sezono sem bil na tekmah, a v vlogi trenerja. Veslal sem, ko sem imel čas, realno dvakrat tedensko, da sem malo ohranjal ritem. Ne počutim se, da sem v formi za najvišja mesta. Na tekmi sem sam sebe malo presenetil in bil konkurenčen. Nimam pripomb. To sezono sem se mentalno spočil, naslednje leto pa se bom znova poskušal uvrstiti v reprezentanco.”

V konkurenci kajakašic se je naslova prvakinje razveselila Ljubljančanka Ajda Novak, ki je finalno vožnjo končala s prednostjo 46 stotink pred klubsko in reprezentančno kolegico Evo Terčelj, Eva Alina Hočevar pa se je uvrstila na tretje mesto.

Med kanuistkami je na najvišjo stopničko stopila tekmovalka tacenskega kluba Lea Novak, ki si je naslov državne prvakinje priveslala s prednostjo 1,26 sekunde pred olimpijko Evo Alino Hočevar, tretja pa je bila Alja Kozorog.

Zelo napeto je bilo tudi med kanuisti, kjer jena koncu zmaga pripadla Luki Božiču, ki je bil 66 stotink pred Žigo Linom Hočevarjem. Slednji je bil na progi hitrejši, a je zaradi dotika državno prvenstvo končal na drugem mestu. Tretji je bil Juš Javornik, aktualni svetovni prvak Benjamin Savšek pa je bil tokrat četrti.

Domačini, člani KKK Nivo Celje na čelu s predsednikom Dušanom Kondo so se z organizacijo izjemno izkazali, ob tej priložnosti pa so apelirali na pristojne (med obiskovalci je bil tudi župan Matija Kovač), da bi na tem mestu v naslednjih letih bila urejena sodobna kajakaška proga.

Nekaj foto in video utrinkov spodaj:

Vir foto: FB profil Jure Bajic

Podelitve medalj, katerim je sledila zabava z legendarnim Andrejem Šifrerjem …

Vir foto: FB profil Jure Bajic

 

Predsednik Kajak-kanu kluba Celje in organizator tekme Dušan Konda z Andrejem Šifrerjem (vir foto: FB profil Dušana Konde)

In še video finalne vožnje: