Hitri in drzni: že na prvem nastopu v tujini najmlajši celjski hitrostni drsalci domov z medaljami


Najmlajši hitrostni drsalci Drsalnega kluba Celje,  Aljaž Brumec Rataj, Hana Unijat Leban in Dion Ivanuša so minulo soboto prvič stopili izven zavetja domače ledene dvorane in v Zagrebu pokazali svojo hitrost in drznost.

V soboto je namreč v Zagrebu potekalo tekmovanje »Technical Test Competition«, kot so ga poimenovali hrvaški organizatorji.

Za celjske mlade nadebudneže je bilo to prvo tekmovanje izven domače Ledene dvorane. Tekmovali so v razdaljah na 333 m, 500 m in 777 m. Navdušili so praktično vsi, še najbolj pa Aljaž in Hana ki sta si pridrsala prvi medalji.  Aljaž je v svoji kategoriji Junior E Boys osvojil prvo mesto, Hana je bila druga v kategoriji Junior E Girls. Uspeh je dopolnil Dion v kategoriji Junior F Boys, kjer je v cilj pridrsal kot četrti.

V primerjavi z zadnjim tekmovanjem v avgustu 2024, ki je potekalo v sklopu kampa hitrostnih drsalcev v Ledeni dvorani v Celju, so vsi trije drsalci izkazali opazen napredek v pridrsanih časih v vseh treh distancah, so zapisali v Drsalnem klubu Celje, in dodali: “le tako naprej!”