Izjemno razigrani Celjani presenetili tudi trenerja


Celjski rokometaši so v šestem krogu državnega prvenstva gostili igralce Kopra in dosegli visoko zmago. Gostom iz Istre so nasuli kar 43 golov.

Zaradi poškodb so bili zunaj kadra krožna napadalca Leon Gregorič in Maj Jelen ter vratar Željko Kozina, kar pa se varovancem Paula Pereire ni poznalo.

Žiga Belej; foto: Slavko Kolar

Koprčani so držali stik z domačimi le prvih 10 minut, ko je bilo 7:5. Razlika je odsihmal le naraščala. Domači trener je v zadnjih desetih minutah polčasa posegel po številnih menjavah v ekipi, priložnost za igro so dobili Filip Rakita, Nik Ćirović, Vukašin in Tio Malović, Celjani pa so ohranjali visoko prednost in na glavni odmor odšli s +9.

Potek dogodkov se ni spremenil niti v nadaljevanju. V 47. minuti je Žiga Belej zadel za 36:17. V 56. minuti je najvišjo razliko na tekmi s strelom preko celotnega igrišča dosegel vratar Gal Gaberšek – 41:21.

Celje Pivovarna Laško : Koper 43:24 (22:13)
Češek 6 obr., Gaberšek 3 obr. + 1 gol; Perić 7, Marguč 11/2, Mazej 3, Bognar 2, Belej 4, Antonijević 1, Onufriienko 1, Milićević 2, Ćirović, Malović 1, Makuc 4, Hurtado 2, Mlakar, Rakita 4/1

Trener Pereira je lahko bil zadovoljen; foto: Slavko Kolar

Mai Marguč: “Tekmo smo zelo dobro odprli in potem je bilo vse lažje. Ob tem smo imeli zelo dober procent strela iz igre, kar je posledično pomagalo k visokemu rezultatu oziroma velikemu številu doseženih zadetkov. Veseli me, da smo osvojili dve točki, odigrali sproščeno tekmo in se lahko sedaj v miru pripravimo na naslednjega tekmeca.”

Paulo Pereira: “Vse od začetka sezone pa do danes smo potrebovali takšno tekmo. Ne v smislu visokega rezultata in zmage, ampak z jasnimi idejami v igri, zelo dobro medsebojno komunikacijo. Tekma je bila dobra tudi iz vidika sproščenosti, saj smo zanesljivo vodili od začetka do konca, brez vmesnih padcev v igri. Nisem pričakoval tako visoke razlike, vendar smo odigrali zares dobro tekmo v obrambi. Ko stvari stojijo tako, potem je tudi v napadu lažje, ob tem smo pa dosegli deset zadetkov iz protinapadov. Zelo sem ponosen na svoje igralce in jim čestitam za novi dve točki.”

Celjski rokometaši bodo v sedmem kolu gostovali v Ivančni Gorici, tekma pa bo na sporedu v soboto, 12. oktobra ob 19.00.

Preberite tudi:

Slavnostno odprli kolesarsko progo Celje-Štore-Šentjur: “Celje postaja regionalno kolesarsko vozlišče.” (foto, video)