Kdo bo nasprotnik Celjanov po Slovanu iz Bratislave?


Celjski nogometaši so evropsko pot pričeli z odliko, ko so dvakrat ugnali estonsko Floro in s skupnim rezultatom 7:1 napredovali v drugi krog kvalifikacij za Ligo prvakov. Sedaj jim bo nasproti stal Slovan iz Bratislave, znani pa so tudi že tekmeci Celjanov v primeru preboja v tretji krog kvalifikacij za Ligo prvakov ali izpada v tretji krog kvalifikacij za Ligo Evropa.

Varovanci Damirja Krznarja se bodo v sredo na domačih tleh pomerili s prvaki Slovaške. Ekipa Slovana je na portalu Transfermarkt ocenjena na 21 milijonov evrov, medtem, ko naj bi vrednost moštva iz knežjega mesta znašala slabih 13 miljonov.

Slovan, ki premore devet nogometašev s tržno vrednostjo milijon evrov ali več (Nino MarcelliDavid StrelecTigran BarsegyanKenan BajrićJulius SzokeMarko TolićCesar BlackmanKyriakos Savvidis in Dominik Takač), je na stavnicah v vlogi manjšega favorita.

Celjane čaka težko delo, a vsekakor so že večkrat dokazali za kako kakovostno zasedbo gre. Na prvi tekmi, ki bo v sredo ob 20.15, se bodo zanašali tudi na podporo domačih tribun. Povratna tekma bo v torek, 30. julija, v Bratislavi.

Celjski nogometaši bi si v primeru zmage proti Slovanu že zagotovili evropsko jesen, namreč nastopili bi vsaj v Konferenčni ligi. Ob preboju v tretji krog kvalifikacij za Ligo prvakov jih nato čaka obračun z zmagovalcem dvoboja med Apoelom iz Nikozije in moldavskim Petrocubom. Pričakovati gre, da bodo uspešnejši Ciprčani.

V primeru izpada proti Slovanu pa se Celje seli v kvalifikacije za Ligo Evropa. Tam jim je ples kroglic v tretjem krogu namenil poraženca dvoboja med praško Sparto in irsko ekipo Shamrock Rovers, kjer gre pričakovati zanesljivo zmago Čehov.