Krznar: Niti največji optimisti niso pričakovali, da bomo tako zlahka opravili s prvim tekmecem


Nogometaši Celja so v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov zanesljivo odpravili Floro iz Talina. Celjani so levji delež opravili že na prvi tekmi v gosteh, ko so estonske prvake ugnali s kar 0:5, na domačih tleh pa so preboj potrdili s preobratom in zmago z 2:1. Kljub visoki skupni zmagi s 7:1 pa v celjskem taboru niso povsem zadovoljni, kar je po mnenju trenerja Damirja Krznarja super popotnica za naprej. 

“Niti največji optimisti niso pričakovali, da bomo tako zlahka opravili s prvim tekmecem. Flora je tokrat igrala nekoliko drugače, v globokem obrambnem bloku, pretili pa so s protinapadi. Presenetili so nas in povedli, ampak nismo izgubili glave, še naprej smo igrali svojo igro,” je po tekmi v Celju dejal Damir Krznar.

Ob tem je dodal: “Ritem igre je bil mogoče malce prepočasen za takšno postavitev, toda na koncu sta pretehtali kvaliteta in vztrajnost. Prišli smo do zmage, ki je pomembna zaradi koeficienta in samozavesti. 7:1 v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov, a vseeno nismo povsem zadovoljni, to je super.”

Realizacija zaenkrat še ni na željenem nivoju

Celjani so si, podobno kot na tekmi v Talinu, tudi na povratni tekmi ustvarili precej priložnosti, ki jih niso uspeli unovčiti.

“Oni so imeli 10 igralcev v kazenskem prostoru, težko je bilo najti pot do gola. Ni prostora niti za dober zamah. Znova veliko število priložnosti, nismo jih realizirali, ampak važno je, da smo tekmo končali z zmago,” je dejal hrvaški strateg na klopi Celja.

Za preobrat zaslužne tudi menjave ob polčasu

Nogometaši iz mesta ob Savinji so v prvem delu igre igrali nekoliko zadržano. Med polčasom je Krznar opravil tri zamenjave, celjska igra pa se je izboljšala. Predstavo Celja so poživili Žan KarničnikDenis Popović in Tamar Svetlin, zelenico pa so predčasno zapustili Mario KvesićLuka Bobičanec ter Nino Kouter.

“Za Kvesića smo načrtovali 45 minut igre, ker se počasi vrača in ne želimo tvegati kakšne nove poškodbe. Ostali dve menjavi sta bili izključno zaradi rumenega kartona. Edino, kar bi nam lahko otežilo delo, bi bil igralec manj, zato nismo želeli tvegati ničesar. Poleg tega pa imamo luksuz kvalitete na klopi,” je menjave ob polčasu komentiral Krznar.

Žan Karničnik proti ljubljanski Olimpiji. (Foto: David Valant)

Slovenski reprezentant Karničnik je v 76. minuti s strelom z roba kazenskega prostora poskrbel za končnih 2:1. “Žan je v dobri formi, igra za NK Celje, zato je to odlično. Planirali smo njegov vstop, ampak okoli 70. minute,” je povedal trener Celja.

Debitantski nastop za Brnića in Kavčiča

V celjskem dresu sta debitirala Ivan Brnić, ki je odigral celoten obračun, in Matija Kavčič, ki je v 79. minuti zamenjal Aljaža Krefla.

“Zadovoljen sem. Brnić je bil iznajdljiv in pogumen v duelih ena na ena ter dva na dva. Dobro je sodeloval s Kreflom, nato tudi s Kavčičem. Za Kavčiča smo planirali 30 minut, ampak na račun treh zgodnjih menjav smo morali malce počakati, tako, da je mogoče dobil premalo minut. A še bo priložnost, poznam njegove kvalitete, mora se le povezati z ekipo,” je predstavi novincev opisal celjski trener.

Na evropski poti sledita Slovan ali Struga

Celjane v drugem krogu kvalifikacij za elitno Ligo prvakov v torek oziroma sredo čaka zmagovalec dvoboja med Slovanom iz Bratislave in Strugo iz Severne Makedonije. V celjskem taboru še ne pogledujejo proti evropski preizkušnji, fokus bo najprej na uvodni ligaški preizkušnji z Bravom.

“V naših glavah je bila doslej zgolj Flora. Sedaj športno čakamo kdo bo naš nasprotnik v drugem krogu. Naj oni odigrajo in bo kar bo. Gremo tekmo po tekmo. Seveda pred tem nas čaka še Bravo. Tekme se moramo lotiti z maksimalno resnostjo, saj Lige prvakov ni brez domače trofeje,” je pojasnil Krznar.

Trener Flore, Taavi Viik, verjame, da se lahko Celje uvrsti v eno izmed evropskih tekmovanj: “So zelo močna ekipa. Gre za prvake Slovenije, kar že samo po sebi pomeni, da gre za kvalitetno moštvo. To so pokazali tudi na igrišču. Bili so trenutki, ko smo izredno trpeli proti njim. Mislim, da se lahko Celjani uvrstijo v eno izmed evropskih tekmovanj.”

V državnem prvenstvu v nedeljo uvodna preizkušnja proti Ljubljančanom

“Težka tekma, težka. Bravo je neznanka nam, mi smo neznanka njim. Spremljali so nas lahko v teh dveh evropskih tekmah, podobno kot mi njih. Definitivno ne bo lahka tekma, Bravo je tekaško na visokem nivoju. A verjamem, da bomo našli rešitev za njihovo igro. Vsekakor je osnovni cilj dober vstop v prvenstvo, z zmago, ki jo bomo seveda napadali in verjamem, da nam bo uspelo,” je svoje misli pred tekmo z Bravom strnil hrvaški strokovnjak.

In dodal: “Ja, cilj bo narekovati čim višji tempo. Tudi proti Flori smo držali visok ritem, ker le na ta način lahko prebiješ nasprotnika, ki je nizko postavljen.”

Damir Krznar (Foto: David Valant)

Bravo v četrtek čaka povratna tekma kvalifikacij za Konferenčno ligo v Walesu in nato še naporna pot nazaj v Ljubljano, kar bo vsekakor prednost Celjanov, ki so svojo evropsko obveznost opravili v torek na domačih tleh.

“Sedaj sledi gost urnik, moramo biti pametni pri sestavljanju kadra. Čaka nas šest, sedem tednov, ko bomo igrali dve tekmi na teden. Upam, da bomo igrali ob sredah in ne četrtkih. To je najlepše obdobje za igralce, regeneracija – igra – regeneracija – igra, in najtežje za trenerje, saj ekipa ni homogena. Ampak naj te sladke skrbi trajajo čim dlje,” je za konec dejal Krznar.