Mladenič z Dobrne kot kapetan in najboljši igralec do brona na evropskem prvenstvu


Pred poslopjem, kjer ima sedež Košarkarska zveza Slovenije, je bil včeraj sprejem odprave reprezentance do 18 let, ki je na evropskem prvenstvu na Finskem osvojila bronasto medaljo.

Urbanu je pripadla čast, da na sprejemu v Ljubljani razrezal torto; foto: KZS

Slovenska zasedba je v Tampereju izgubila le eno tekmo, in sicer so v polfinalu za 20 točk izgubili s kasnejšimi prvaki Nemci. V skupinskem delu so naši fantje ugnali Španijo, Litvo in Finsko. V osmini finala so bili po podaljšku boljši od Latvije, v četrtfinalu od Švedske, v tekmi za tretje mesto pa od Izraela.

Edini s širšega Celjskega je bil Urban Kroflič z Dobrne, ki je bil kapetan ekipe in bil tudi sicer najboljši posameznik ekipe. Na tekmo je dosegal povprečno po 16,4 točke, ujel 8,6 odbite žoge in vpisal 5,4 podaje za koš.

Svoje prve košarkarske klubske korake naredil v Vojniku. Pred petimi leti se je preselil v Španijo, nazadnje pa je bil 198 centimetrov visoki košarkar, ki je polnoletnost dopolnil marca, član beograjske Mege. V minuli sezoni je za ekipo do 19 let v jadranski ligi povprečno dosegal 15 točk.

Preberite tudi:

Plavalci Neptuna Celje polni medalj z državnega prvenstva tudi v mladinski konkurenci