Mladi celjski kajakaši odlični na uvodni tekmi sezone


Včeraj je bila celjska Špica prizorišče prve tekme za slovenski pokal v slalomu na divjih vodah za mlajše starostne kategorije.

Vreme za izvedbo dogodka, ki ga je organiziral Kajak kanu klub Nivo Celje, večinoma sončno, tako da so uživali tudi gledalci, občasno pa je vratica vseeno privzdignil veter. Pretok Savinje je znašal 22 kubičnih metrov na sekundo, kar je v intervalu idealnih razmer za mlade kajakaše  in kanuiste.

V 12 različnih kategorijah je bilo izpeljanih po 105 nastopov v dveh vožnjah, udeleženci pa so prišli iz vseh slovenskih klubov, kakor tudi iz Avstrije, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške.

Odlično so se odrezali tudi mladi celjski kajakaši, ki trenirajo pod vodstvom Pavlija Kuralta.

Utrinek z nastopa Vasje Gaubeta; foto: Aleš Gaube

Pri cicibanih je na najvišjo stopničko stopil Vasja Gaube, drugi pa je bil Patrik Čujež. Pri cicibankah je kot tretja končala Burja Kodre.

Med mlajšimi dečki je zlato medaljo osvojil Maks Kurtalt, Jakob Krajnc pa je bil tretji.

V kategoriji starejših dečkov je Luka Pajk končal kot tretji.

V odprti kategoriji do 18 let, ki ni štela za pokalni seštevek, je bila med dekleti najhitrejša Mihaela Kuralt, tretja pa je bila njena sestra Ema. Pri fantih je v odprti kategoriji Gaj Studnička končal kot drugi, Maj Pajk pa kot tretji.

Kot je zapisal Dušan Konda, dolgoletni spiritus movens, celjskega kajakaštva, je bilo v posebno čast in zadovoljstvo vsem mladim kajakašem in kanuistom dejstvo, da sta medalje in nagrade podelila legendi kajakaštva, olimpijska in svetovna prvaka Benjamin Savšek in Peter Kauzer.

Celje bo konec avgusta prizorišče državnega članskega prvenstva.