Mladi celjski plavalci uspešni na državnem prvenstvu


Prejšnji konec tedna so se plavalci obeh celjskih kolektivov v Mariboru udeležili državnega prvenstva v kategoriji dečkov in deklic ter mlajših dečkov in deklic. Skupaj je nastopilo več kot 450 tekmovalcev iz vseh 25 slovenskih klubov.

Barve Plavalnega kluba Neptun Celje je zastopalo 17 plavalcev.

Najuspešnejši je bil Miha Čujež saj je v svojem letniku v A-finalnem nastopu zasedel odlično 2. mesto na 200 m mešano, na 400 m prosto pa je v C-finalu zasedel 7. mesto.

Matevž Mansutti je zasedel 7. mesto na 200 m mešano in 8. mesto na 400 m prosto v B-finalu.

Veronika Lesjak je zasedla 7. mesto na 50 m delfin in 8. mesto na 400 m prosto, prav tako v B-finalu.

Ostali, ki so sodelovali na državnem prvenstvu: Teo Jezovšek Špiljar, Vid Završnik, Nik Rezar, Tilen Krošelj, Juš Kikel, Kaja Mužar, Tom Ravnak, Ante Jakša Marić, Gea Lozer, Teja Štrukelj, Ula Kikel, Trina Božič in Nina Oblak.

2. dan državnega prvenstva v plavanju za kategorijo dečkov in deklic ter mlajših dečkov in deklic se je popoldan začelo s podelitvijo za Razvojni pokal 2024.

Miha Čujež; vir foto: PKNC

Med dečki je v skupnem seštevku Miha Čujež osvojil pokal za 3. mesto, med mlajšimi dečki in deklicami pa je PK Neptun v štafetnem točkovanju prejel pokal za 6. mesto.

Rezultati drugega dne

Medaljo si je v kategoriji dečkov priplaval Miha Čujež za 2. mesto na 100 m delfin, na 400 m mešano pa zasedel 8. mesto.

Med dečki sta v finalu C nastopila tudi Vid Završnik, ki je osvojil 8. mesti na 50 m prsno in prosto ter Teo Jezovšek Špiljar, ki je bil 5. na 50 m prosto.

Matevž Mansutti je v finalu mlajših dečkov zasedel 4. mesto na 200 m hrbtno in 6. mesto na 200 m prosto, Ante Jakša Marić pa 8. mesto na 100 m delfin.

Med mlajšimi deklicami je Veronika Lesjak zasedla 5. mesto na 100 m delfin.

Ostali, ki so izboljšali osebne rekorde: Nik Rezar, Tilen Krošelj, Juš Kikel, Kaja Mužar, Jaša Skakić, Tom Ravnak, Gea Lozer, Teja Štrukelj, Ula Kikel, Trina Božič in Nina Oblak.

S plavalci sta bila trenerja Francu Božiček in Matej Čretniku.

3. dan državnega prvenstva v plavanju za kategorijo dečkov in deklic ter mlajših dečkov in deklic se je končal z novo medaljo Mihe Čuježa. Priplaval si je 3. mesto na 200 m delfin.

V popoldanskih finalih so nastopili še:

Gea Lozer, ki je na 50 m hrbtno osvojila diplomo za 3. mesto v mlajšem letniku med mlajšimi deklicami.

Med dečki sta v finalu C nastopila Juš Kikel, ki je osvojil 8. mesto na 50 m hrbtno, ter Miha Čujež, ki je bil 7. na 100 m prosto.

Ostali, ki so izboljšali osebne rekorde: Nik Rezar, Tilen Krošelj, Teo Jezovšek Špiljar, Vid Završnik, Matevž Mansutti, Tom Ravnak, Veronika Lesjak, Teja Štrukelj, Ula Kikel in Trina Božič.

Drustvo vodnih športov Posejdon Celje
Ekipa posejdonovcev; vir foto: DVŠPC

V petek, 19. julija, je Lui Uplaznik-Sunarić plavala v popoldanskim finalu 200 m prsno in osvojila 8. mesto.

V isti disciplini je Ivana Pelengić svoj osebni rekord izboljšala za kar 11 sekund.
Mia Štukelj je boljše od svojega najboljšega rezultata plavala tako 100 m delfin kot tudi 200 m mešano.
Leon Matko Marcius je na 50 m prsno izboljšal svoj osebni rekord in pristal na 15. mestu.
V soboto, 20. julija, je v popoldanskem finalu nastopil Leon Etien Matko Marcius, ki je na 50 m prsno zasedel končno 14. mesto. Prav tako je Lui Uplaznik-Sunarić plavala 50 m prsno in s časom 37,48 zasedla 8. mesto. Mia Štukelj je popoldan plavala 100 m delfin in osvojila končno 14. mesto.
Tretji in s tem zadnji dan prvenstva sta tako Ivana kot tudi Leon za 5 sekund izboljšala svoj osebni rekord na 100 m prsno. Lui pa je pokazala, da se lahko kosa z najboljšimi in si v finalu priplavala končno 8. mesto. Tudi na 50 m hrbtno je Lui plavala v popoldanskem finalu.