Mladi kladivarjevci do medalj na državnem prvenstvu


Zadnji konec tedna je Ptuj gostil atletsko prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke do 16 let. Precej uspeha so doživeli tudi podmladkarji Kladivarja.

V teku na 1.000 metrov je naslov prvaka osvojil Matic Krašovec. Zmagal je s časom 2:45,08 in za 9 desetink prehitel drugouvrščenega izmed 30 tekačev.

Svojemu državnemu prvaku čestitali tudi na I. gimnaziji v Celju

Matic Krašovec je sveži dijak športnega oddelka I. gimnazije v Celju, kjer so ponosni na njegove dosežke. Čestitko za uspeh so mu izrekli tudi na FB profilu gimnazije:

“Z veseljem sporočamo, da je Matic Krašovec, dijak 1. f-razreda, na tekmovanju na Ptuju v soboto, 14. septembra, v teku na 1000 m osvojil naslov državnega prvaka. S tem izjemnim dosežkom si je ponovno zagotovil mesto v slovenski reprezentanci. Poleg tega je v teku na 300 m dosegel odlično 5. mesto. Maticu iskreno čestitamo za velik uspeh in se veselimo njegovih nadaljnjih odličnih rezultatov!”

Na isti razdalji je med dekleti Brina Cingesar Vogrin končala na drugem mestu. Dosegla je čas 2:58,47 in z njim za zmagovalko zaostala za 11 sekund. Nela Rozman je končala na 4. mestu.

V skoku s palico je s preskočenimi 270 centimetri zmagala Gaja Gerčar.

V teku na 3.000 metrov je slavil Lovro Kralj. Kladivarjevec je za pot porabil 10 minut 5 sekund in 37 stotink.

V suvanju krogle je podprvakinja postala Manca Gaberšek z rezultatom 10,66 m.

Srebro je osvojila tudi Maša Weber v teku na 2.000 metrov. Tekla je s časom 6:46,46.

Bronato medaljo je v metu kladiva osvojila Hana Bernard z doseženo razdaljo 32,54 m.

Med medalistke se je uvrstila tudi Jasmine Majcen Clarke, ki je bila tretja v metu diska z dosežkom 36 m in 46 cm.

Na tretjem mestu sta končala tudi celjski štafeta 4 x 300 m. Pri fantih so nastopili Tilen Šinkovec, Lovro Obrez, Anže Škornik in Jaka Pajk, pri dekletih pa: Manca Blatnik, Neja Jankovič, Kiara Blatnik in Brina Vogrin Cingesar.