Mura : Celje 1:0. Tako je Riera na klopi NK Celje izgubil drugič zapored (video)


Kontroverzna vrnitev Španca Alberta Riere na klop NK Celje se ne bi mogla začeti slabše, kot se je. Po porazu v dvoboju s Slovanom iz Bratislave ter izpadom iz kvalifikacij za Ligo prvakov, je Celje izgubilo še v 3. krogu državnega prvenstva na sobotnem gostovanju pri Muri.

“Moja ekipa je počela vse slabo, z žogo in brez nje, in ko to počneš, nimaš možnosti za zmago” je poraz komentiral trener Celjanov. 

Precej spremenjena enajsterica Celjanov od tekme s Slovanom je že v 10. minuti prejela zadetek, ko je po podaji Klemna Pucka z leve strani zadel Mark Strajnar. Celjani niso nadaljevali kaj bolje, zato je trener Riera že ob polčasu opravil štiri menjave. Čeprav je imela terensko premoč in več strelov proti vratom, pa gostje tekme niso obrnili v svoj prid. V 62′ minuti so sicer zadeli, vendar je bil Brnić v prepovedanem položaju.

Riera: potrebujemo velik reset

Trener Celjanov Albert Riera je po tekmi dejal, da je njegova ekipa počela vse slabo, zato, če bi imel na razpolago 11 menjav, bi že ob polčasu zamenjal celotno ekipo. Pred tekmo z irskim predstavnikom v boju za Ligo Evropa je Riera dejal, da celjska ekipa potrebuje “velik reset”. Prva tekma med Celjem in Shamrock Roversi bo na štadionu Z’dežele že v četrtek.

Konkretnejši, kaj je mislil z “velikim resetom” je bil Riera na novinarski konferenci po tekmi, ko je napovedal velik rez v ekipi: “Tu sem, da dosežem rezultat, ne da sklepam prijateljstva. Tu sem, da zmagujemo. Moral bom sprejeti težke odločitve, ki igralcem ne bodo všeč, ampak ponavljam, tu sem, da zmagujemo. Zdaj bo čas za težke odločitve, toda to je posel.Nogomania navaja, da je Riera vodstvu kluba že predal seznam z okrog 9 igralci, na katere ne računa več. Med njimi naj bi bili Gregor Bajde, Matic Vrbanec, Karlo Špeljak, Tin Matić in še nekateri.

Dogajanje na tekmi, vključno z izjavami obeh trenerjev in dveh nogometašev si lahko pogledate v spodnjem video posnetku:

Standings provided by Sofascore