Oglasil se je Denis Popović: želel sem kariero zaključiti doma, a drugi so imeli drugačne načrte


“Zadnji Celjan zapustil celjsko barko.” Tega nismo zapisali mi, temveč v svoji poslovilni objavi na Instagram profilu donedavni nogometaš in kapetan NK Celje, odslovljeni Denis Popović.

Kot je znano, si Albert Riera po nenadni in kontroverzni vrnitvi v Celje ekipo ureja po svojem okusu. To pomeni, da so se že in se še bodo iz Celja morali posloviti številni nogometaši Krznarjeve ekipe. Spomnimo, ti so uspešno začeli evropsko in domačo sezono, po posegu vodstva kluba v ekipo in menjavo strokovnega vodstva pa je NK Celje zabrodilo v veliko krizo.

Do sedaj je od vseh odslovitev najbolj odmevalo, da so vrata pokazali legendi celjskega kluba, doma vzgojenemu kapetanu Denisu Popoviću. O tem smo že pisali, ta večer pa se je na Instagramu in Facebooku oglasil tudi sam 34-letni odslovljeni Celjan.

“Vedno bom ponosen na vse, kar smo skupaj dosegli”

“Biti vaš kapetan in skupaj z vami osvojiti naslov prvaka je bila čast, ki je ne bom nikoli pozabil. Zahvaljujem se vsakemu soigralcu, ki je z mano delil tako slačilnico kot igrišče, fizioterapevtom, ekonomom in vsem trenerjem, ki so bili z nami na poti do uspeha,” svoj čustven zapis začenja Popović.

V nadaljevanju namigne, da je bil postavljen pod dejstvo odhoda: “Čeprav sem si želel svojo kariero zaključiti v domačem mestu so določeni ljudje imeli drugačne načrte. Sprejemam to odločitev in z njo zapuščam klub, a vedno bom ponosen na vse, kar smo skupaj dosegli.”

Zaključil je z željami in kapetanskim nasvetom bivšim soigralcem: “Želim vam, ekipa, še veliko uspehov. Vem, da boste še naprej trdo delali, se borili in postavljali nove mejnike. Nikoli ne pozabite, da je najpomembnejše srce na igrišču in zvestoba ekipi.”

Ter še doddal: Majstori UŽIVITE na igrišču. Zadnji CELJAN zapustil celjsko barko. Vaš KAPETAN 🏆🥇🫡.

Trener Shamrocka “premagali smo jih zaradi arogance trenerja”

Medtem pa, tudi v otoškem tisku, odmeva velika zmaga irskega Shamrocka nad Celjem v 3. krogu kvalifikacij za Ligo Evropa (0:1 v Celju, 3:1 v Dublinu). The Independent tako prenaša izjavo trenerja Ircev po tekmi, Stephena Bradleya.

Ta je zmago svoje ekipe pripisal ravno znani aroganci Španca na celjski klopi

Bili so arogantni v vseh svojih dejanjih in besedah. Njihov trener je bil izredno aroganten, ni nam pokazal niti malo spoštovanja,” je dejal Bradley in dodal, da je ta občutek arogance zaznal že v Celju. “Zaradi te arogance sem vedel, da jih bomo lahko ranili, in res smo jih.”

Razlog za tovrsten odnos Riere 39-letni Bradley vidi v Špančevi uspešni nogometni karieri: “Mislim, da določeni trenerji zaradi uspešne nogometne kariere mislijo, da je treniranje nekaj preprostega. Morali bi svoj ego pustiti pred vrati in se lotiti svojega dela.

Zaradi Rierinega obnašanja Bradley ni imel težav motivirati svoje ekipe: “Zaradi njegovih besed sem zelo lahko motiviral svoje igralce. Morali smo le ponavljati to, kar je govoril. Nisem bil presenečen. V preteklosti smo igrali proti vrhunskim ekipam in hitro vidiš, zakaj so vrhunske. Znajo se obnašati in obvladovati. Ko greš nižje navzdol po piramidi, videvaš ljudi, ki mislijo, da so vrhunski, vendar niso. Albert Riera zase misli, da je vrhunski…

Bradley je še dodal, da je Riera sicer bil dober igralec, a je to zdaj nepomembno: “Ti dnevi so mimo. Popolna aroganca in pomanjkanje spoštovanja do nas kot kluba, strokovnega štaba in igralcev. Vedel sem, da jih bomo premagali prav zaradi te arogance. Igralci Celja si zaslužijo čestitke, vendar pa jih je aroganca njihovega trenerja drago stala.”

In kako se je po porazu na Irskem odzval Albert Riera? Rečemo lahko da v svojem slogu:

“Še vedno mislim, da smo boljši kot Shamrock, a tega na zelenici nismo pokazali. Enajstmetrovka je bila darilo, tudi drugi gol je bil skoraj darilo. Nismo si zaslužili zmage, storili smo veliko napak. Ne gre za to, da je tekmec dobil tekmo, ampak za to, da smo jo mi izgubili. Rezultata ali položaja zdaj ne moremo spremeniti.”

Stališče torej, ki v vsem pritrjuje mislim Stephena Bradleya.