Po prvi tekmi Pjunik : Celje – Celjani iz Erevana z zvrhano mero sreče zgolj z golom zaostanka


Končana je 1. tekma zadnjega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo, v katero se bo uvrstil zmagovalec dvoboja Putnik: Celje.

Celjani so bili v Erevanu slabši nasprotnik in z zvrhano mero sreče se domov vračajo le z golom zaostanka.

Domačini so že v prvem polčasu prevladovali v posesti žoge (63:37), a v okvir gola so večkrat streljali Celjani (1:2). Španec na klopi Celja, Albert Riera je že ob polčasu uporabil dve od svojih štirih igralskih zamenjav (na tekmo je vzel zgolj 16 nogometašev). In sicer je iz igre potegnil oba krilna napadalca, Luko Menala in Rolanda Aaronsa, namesto njiju pa na zelenico poslal Jošta Piška in Aljoša Matka. Polčas se je sicer končal z rezultatom 0:0.

Po razmeroma enakovrednem začetku 2. polčasa je 20-letni Nigerijec Sani Buhari v 59′ minuti prodrl na rob celjskega kazenskega prostora in z močnim strelom premagal gostujočega vratarja Matjaža Rozmana.

Zajem slike

V nadaljevanju so bili Armenci nevarnejši, predvsem po protinapadov iz celjskih napačnih podaj in izgubljenih žog. Po eni takšnih je Buhari imel izjemno priložnost za povečanje vodstva, a je, namesto da bi z glavo žogo preusmeril v prazen gol, podajal pokritemu soigralcu in Celjani so zadetek uspeli preprečiti. Podobno je izjemno priložnost po nizkem predložku v 70′ minuti zapravil Jusuf Otubanjo. Armenci so do konca tekme še nekajkrat nevarno zapretili, a bili preveč medli v zaključku za povečanje prednosti. Celjani si medtem niso ustvarili omembe vredne priložnosti.

Naš komentar: srečni Celjani še imajo (zadnjo) možnost

Armenski Pjutnik je bil v prvi tekmi teka odločilnega dvoboja za evropsko jesen precej boljši nasprotnik od Celjanov, a svoje premoči ni uspel izkoristiti za povečanje vodstva. Domačini so pokazali, v čem so nevarni: predvsem hitri tranziciji po odvzeti žogi in prodorih po krilih, kjer sta imela težave tako Nieto kot Karničnik. Celjani so v prvem srečanju enostavno naredili preveč napak v posesti z žogo, za kar zgolj po sreči ter nespretnosti domačih napadalcev niso bili kaznovani.

A zdaj, ko je jasno, kje grozi največja nevarnost, in je rezultat kljub zaostanku za Celjane aktiven, možnosti za preboj v ligaški del najnižjega evropskega tekmovanja ostajajo. A Riera bo ekipo na tekmo moral pripraviti precej bolje, kot jo je tokrat, pri čemer ne bi škodilo, če bi prazna mesta zapolnil vsaj z mladinci, če preostalim zdravim nogometašem še do nedavnega preštevilčne članske ekipe več ne zaupa. Da v polje slučajno ne bo treba v vlogi igralca poslati rezervnega vratarja, kar bi se teoretično lahko zgodilo, če bo po tretji in četrti menjavi Celjanov v 67′ minuti prišlo do kakšne poškodbe.

Tekme pod Riero se vrstijo in nekaj je jasno, nogometaši Celja po prihodu Španca enostavno niso pravi in dobre tekme pod novim vodstvom še niso odigrali. S tem so že zapravili Ligo prvakov in Evropsko ligo, in, sodeč po videnem, se kaj hitro lahko zgodi, da tudi za Konferenčno ne bodo dovolj dobri. Pa vendar, pustimo času čas, morda jih bo poljub sreče v Erevanu nagradil še doma, saj rezultat za to pušča odprte vse možnosti.

Pjunik : Celje 1:0 (0:0)

strelec: Buhari 59′