Plavalci Neptuna Celje polni medalj z državnega prvenstva tudi v mladinski konkurenci


Od petka do nedelje je v kranjskem olimpijskem bazenu potekalo državno prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane, na katerem je nastopilo preko 280 plavalcev iz 22 slovenskih klubov.

Iz Plavalnega kluba Neptun Celje se je na Gorenjsko podalo 16 mladih plavalk in plavalcev. Domov so prinesli štiri naslove državnih prvakov ter kopico drugih in tretjih mest. Pri šampionskih rezultatih so izstopali štirje celjski plavalci: Izabela Pakiž Rumpf, Julijan Pevec, Gašper Pevec in Jakob Lesjak.

Državna prvaka sta postala Julijan Pevec med kadeti na 200 m prsno in Izabela Pakiž Rumpf, ki je med mladinkami zmagala na prav vseh razdaljah prsnega plavanja: 50 m prsno, 100 m prsno in 200 m prsno. Julijan je v svoji kategoriji osvojil še 3. mesto na 50 m prsno.

Julijan Pevec, državni prvak na 200m prsno

Naslov državnega podprvaka je osvojil Gašper Pevec v absolutni kategoriji in med mlajšimi člani na 200 m prsno, prav tako na 200 m mešano, obenem pa je postal tudi 3. najboljši plavalec v Sloveniji na 200 m in 400 m mešano ter še državni podprvak v kategoriji mlajših članov na 100 m prsno in 200 m mešano ter 400 m mešano.

Srebrno obarvan se je v Celje vrnil Jakob Lesjak, ki je postal mladinski državni podprvak na 800 m prosto. V skupnem absolutnem seštevku je zasedel 4. mesto in za las zgrešil bronasto stopničko.

Posebne čestitke za uspehe celjskih plavalcev gredo trenerjema Robertu Kekcu in Mateju Čretniku.

Ekipa plavalnega kluba Neptun Celje (vir foto: FB prpfil Neptuna)