Po štirih krogih celjske lige ekipa AC Keko še edina ni oddala točk


Za nami sta tretji in četrti krog letne lige malega nogometa v Celju. Tudi tokrat je lepo število gledalcev na Skalni kleti spremljalo zanimive dvoboje z veliko zadetki. V tretjem krogu so na štirih tekmah ekipe namreč dosegle kar 39 golov, v četrtem pa 40.

V tretjem krogu sta bila v ospredju dva derbija. Prvi je pripadel ekipi Maki Team – GST, ki je premagala Meduso, drugi pa moštvu AC Keko, ki je bilo boljše od ekipe FEAL – Šargi.

Medusa je sicer ekspresno povedla z 2:0, ko sta v polno zadela Mak Karabegović in Seid Suljkanović. Toda zadeve je v svoje roke vzel Dragan Čadikovski, ki je najprej z lobom znižal zaostanek, nato pa po izjemnem prodoru zaposlil še Mitjo Repasa, strelca izenačujočega zadetka.

Boginja Fortuna ni bila na strani Meduse, najprej je vratnica preprečila zadetek Sebastjana Tuhtarja, nato pa je okvir vrat zadel še Suljkanović. Maki Team je to kaznoval, ko je za popoln preobrat poskrbel Vid Vauh. Medusa je nato zaigrala na vse ali nič, a je ob igri brez vratarja prejela še dva zadetka in morala priznati premoč v drugem polčasu prerojeni zasedbi Maki Teama. Zmago z 2:5 sta potrdila Matic Marcius in Čadikovski.

Visokih pričakovanj ni upravičil dvoboj AC Keko – FEAL – Šargi, kjer so ‘Kekoti’ nadigrali tekmeca. Za FEAL – Šargi je sicer hitro po začetku srečanja zadetek dosegel Gal Guček, nato pa je sledilo kar sedem zaporednih golov moštva AC Keko. Razigrani so bili Armin KahvedžićDenis Tubić in Smajo Delić, visok poraz pa je na koncu malce ublažil Guček.

Do prve zmage je prišla ekipa Duši Gradnje, ki je izkoristila pomanjkanje izkušenj Avstralskih pingvinov, FC Ballkani pa je pričakovano slavil proti ekipi Kovis Livarna.

Foto: Letna liga malega nogometa Celje

V četrtem krogu je ŠD Mali Pariz z odprtimi rokami izkoristilo številne napake ekipe Kovis Livarna, ki še naprej čaka na prve točke. Ob zanesljivi zmagi ekipe Maki Team nad Avstralskimi pingvini sta izstopala Vauh in Repas, ki sta skupaj dosegla sedem golov.

FC Ballkani je na krilih razpoloženega Gentrita Morine, ki je dosegel štiri zadetke, prišel do velike zmage nad ekipo FEAL – Šargi, pri kateri je šepala predvsem realizacija pred vrati nasprotnika. AC Keko, ki še edini ni oddal točk, je ekipi Meduse prizadejal drugi zaporedni poraz. Srečanje se je prelomilo po odmoru, ko je svojo kakovost pokazal Delić, z 10 goli najboljši strelec lige, ki je zbrano občinstvo večkrat navdušil z izjemnimi vložki.

Izidi tretjega kroga:

Medusa Team – Maki Team – GST 2:5
Karabegović, Suljkanović; Čadikovski 2x, Repas, Vauh, Marcius

AC Keko – FEAL – Šargi 7:2
Tubić 3x, Kahvedžić 2x, Delić 2x; Guček 2x

Avstralski pingvini – Duši Gradnje 3:8
Pešak 2x, Gajšek; Rekaliu 3x, Nura 2x, Trašić, Gashi, Babić

FC Ballkani – Kovis Livarna 9:3
Balaj 2x, Morina 2x, Qelaj 2x, Kryeziu, Aganović, Ajdini; Bednjički 2x, Jocković

Izidi četrtega kroga:

ŠD Mali Pariz – Kovis Livarna 11:4
Padarič 3x, Iskrač 2x, Bojanovič 2x, Pangerl Zupanc 2x, Kraljič 2x; Lazičić 3x, Bednjički

Avstralski pingvini – Maki Team – GST 2:7
Pešak, Gajšek;Repas 4x, Vauh 3x

FC Ballkani – FEAL – Šargi 5:3
Morina 4x, Aganović; Gaberšek, Djerdji, E. Alagić

Medusa Team – AC Keko 2:6
Suljkanović, Karabegović; Kahvedzić 2x, Delić 2x, Tubić, Mrkonjić

Lestvica celjske lige po četrtem krogu:
Lestvica po četrtem krogu.
Pari petega kroga (14. oktober, Skalna klet):

Duši Gradnje – Maki Team – GST 18:10

ŠD Mali Pariz – FEAL – Šargi 19:00

Avstralski pingvini – AC Keko 19:50

FC Ballkani – Medusa Team 20:40