Po zmagi NK Celje Albert Riera nad novinarje: ne kažete mi dovolj spoštovanja!


Novinarska konferenca po zmagi Celja nad armenskim Pjutnikom je zavila stran od bistva – velike klubske zmage in zgodovinske uvrstitve v Konferenčno ligo. Tja jo je odpeljal Španec na celjski klopi, Albert Riera, ki je priložnost izkoristil za obračun s prisotnimi novinarji.

“Čutil sem, da me ne spoštujete, sem danes ista oseba, kot pred osmimi meseci,” jim je med drugim očital Riera ter dodal, da nekateri želijo pisati o klubu le “sranje”, medtem ko mu sam želi le najboljše.

Včerajšnjo zmago pa je povzel v besedi: “fantastično”!

Albert Riera se je že na začetku novinarske konference obrnil na novinarje: “Čutil sem, da me ne spoštujete. Sem danes ista oseba, kot sem bil pred osmimi meseci? Sem danes boljši, kot sem bil včeraj? Ali sem isti? Ne, danes zaradi uspeha nisem boljši trener, kot sem bil. Sem isti, kot sem bil včeraj. In pred osmimi meseci. Nisem nič boljši, sem popolnoma enak. Ne zmage ne porazi me ne spreminjajo. Drži. Nekaj sem osvojil. Celo veliko. A tudi veliko izgubil. Ampak… Vse, kar si želim, je malo več spoštovanja. Ko sem odšel, sem za sabo pustil fantastično ekipo, fantastično vzdušje. Zato so me pripeljali. Iz enega samega razloga, da ekipa znova postane zmagovalna.”

Stanje ob njegovi vrnitvi v klub je označil za “zmešnjavo”, za igralce, ki jim je pokazal vrata, pa je Riera dejal, da enostavno niso dali vsega, kar znajo:

Prenehajte govoriti o nogometaših, ki jih ni. Tisti, ki jih ni tu, klubu niso dajali 100 odstotkov. Če bo potrebno, bomo imeli le 15 igralcev. Naša akademija je polna nogometašev, ki želijo dati 100 odstotkov za Celje. Klub me je drugič pripeljal, kar pomeni, da mi zaupajo in jim je povsem jasno, kaj bom naredil zanje. Prenehajte dvomiti o tem. Moje zamisli so iste, kot so bile pred osmimi meseci,

Na pripombo enega izmed novinarjev, da nekateri igralci pravijo, da ni več ista oseba, pa je nervozno odgovoril:

Igralci?! Kateri igralci?! Povejte, kateri?! Nočete? Potem tega ne govorite. Sam mislim, da nogometaši tega ne govorijo. Mislite na enega, dva igralca? Kje sta? Tisti, ki ne dajo 100 odstotkov, jih ni več tu. Preprosto. Prenehajte govoriti o nogometaših, ker želite pisati le sranje o tem klubu, sam pa mu želim le najboljše. Zakaj sprejemam odločitve? Ker želim zmagati ali izgubiti? Želim zmagati! Noro želim zmagati! Nehajte srati!

Nekaj besed je bilo povedanih tudi o sami tekmi in prihajajoči evropski jeseni:

“Fantastično. Fantje so pokazali izjemen duh in intenziteto, ki je na preteklih tekmah manjkala. A ne pozabite, da smo igrali veliko tekem, ekipa pa ni bila vedno ista. Igralci se morajo uigrati, poleg tega nam življenje grenijo poškodbe, igrišče ni idealno. To niso izgovori, to je realnost. Ne morete oceniti celotne sezone po le 20 dneh. Saj sploh nismo trenirali, samo igrali! Nogometaši si zaslužijo več, so le prvaki.”

Na vprašanje ali čuti jezo, veselje, morda olajšanje, je Riera odgovoril: “Seveda sem zadovoljen. Predvsem zaradi svojih nogometašev. Uživam z njimi. Predajam jim vse informacije in svoje znanje. V očeh jim vidim, da se želijo učiti, napredovati. Toda vsak mora dati od sebe 100-odstotkov. Nič manj ne bom sprejel. Sem zadovoljen. V tej sezoni nismo bili pripravljeni na ligo prvakov. Naslednjo bomo!

Nekaj utrinkov s tekme in slavja po njej v članku:

Celje: Pjunik 4:1 – Rezervist Kučys z dvema goloma Celjane popeljal v Konferenčno ligo