Riera pred povratno tekmo s Pjunikom gode nad slabim igriščem in tem, da ekipe ni sestavljal sam


Pred večerno tekmo z armenskim Pjunikom, ki bo odločala o usodi celjske ambicije po nastopanju v enem od ligaških evropskih tekmovanj, trener Celjanov Albert Riera pravi, da mora vsak prevzeti svojo odgovornost. On jo bo za taktiko in načrt, sprašuje pa se, kdo jo bo za slabo igrišče, jim “ne omogoča normalne igre”.

A tudi bistveno boljše igrišče v Erevanu, ki bi Rierini taktiki dominacije moralo ustrezati, prejšnji četrtek rezultata ni prineslo. So pa Celjani v Armeniji, glede na potek tekme, srečno izgubili zgolj z enim golom razlike. zato je zmaga in uvrstitev v Konferenčno ligo nocoj še dosegljiva.

Celjski trener Riera trdi, da so igralci na tekmo pripravljeni:

Igralcem smo predali vse potrebne informacije za jutrišnjo tekmo. Imamo načrt. Smo bolje pripravljeni v primerjavi s prvo tekmo, saj imamo zdaj na voljo vse informacije o Pjuniku. V ponedeljek, takoj po tekmi s Primorjem, smo začeli priprave na četrtek. Za nami so kakovostni treningi, ki me prepričujejo, da lahko jutri premagamo Pjunik. Želim si lačnih igralcev, ki bodo opravili svojo odgovornost. Želim si, da bi po tekmi vsak od nas lahko rekel, da je za Celje naredil vse, kar je bilo v njegovi moči.

Pričakuje pa, da bo nekdo vzel odgovornost za slabo igrišče: “Vsak mora prevzeti odgovornost. Jaz jo bom za taktiko, načrt, plan. Kdo bo prevzel odgovornost za igrišče? Če bomo jutri izgubili zaradi načrta, bom to priznal. Bo kdo prevzel odgovornost zaradi igrišča, ki nam ne omogoča normalne igre? Ekipa, ki si želi biti dominantna, potrebuje dober teren. Mi tega nimamo na razpolago.

Še pred tem je, kot poroča Sportklub, Riera potarnal nad pripravo in sestavo ekipe, ki mu je na razpolago: “Te ekipe nisem sestavil jaz, niti je nisem pripravil na sezono. Situacija ni idealna, a je, kakršna je. Ljudje pa, to je normalno, vidijo predvsem rezultat, ki pa ga je v teh okoliščinah težko doseči. Upam pa, da imam še nekaj kredita, ker sem v Sloveniji že pokazal, da moj način deluje.”

Nekaj besed pa je Riera namenil tudi odnosu z vodstvom kluba in pritiskom pred tekmo:

“Z upravo imam odličen odnos. Predsednik je ekipi dal jasno sporočilo, to je zgodovinski trenutek. Čutimo tisti pozitivni pritisk pred tako pomembno tekmo, če tega ne čutiš, potem si v napačnem poslu. Dati moramo vse od sebe, če bo tako, smo blizu napredovanja. Na igrišču pa moramo dokazati, da smo boljši.”

Še ena “Krznarjeva” okrepitev se mora posloviti

Albert Riera medtem nadaljuje s čistko po kadru članske ekipe NK Celje. Iz knežjega mesta se zgolj po pol leta posoje v Dinamo vrača hrvaški krilni nogometaš Luka Menalo. Dogovor med Dinamom in Celjem o posoji je sicer veljal do konca sezone.

Tako Celje kot Pjutnik v prvenstvu v spodnjem delu lestvice nacionalnega prvenstva

Podobno kot Celju, ki je v zadnjem krogu nacionalnega prvenstva doma nepričakovano visoko izgubilo z donedavnim drugoligašem Primorjem, rožice ne cvetijo tudi Pjuniku. Prvenstvo so začeli z neodločenim izidom in porazom, tekmo, ki bi morala biti minuli vikend, pa so preložili. Sicer s tekmo oz. dvema manj zasedajo 9. mesto v 11. članski armenski ligi.

Celjani so s tekmo manj od večine konkurentov na 7. mestu s prav toliko točkami v petih tekmah. Krivulja se je navzdol obrnila po nenadni odslovitvi prejšnjega trenerja Krznarja in vrnitvi Riere na čelo članske ekipe. Odkar celjski klub vodi Španec, so Celjani v sedmih tekmah kar petkrat izgubili.

Srečanje med NK Celje in Pjunikom bo na stadionu Z’dežele ob 20:15. uri. Dogajanje bomo v živo spremljali tudi na Celje.info.

Preberite še:

Predsednik NK Celje kljub “nekoliko slabšem trenutku”, pred tekmo leta od navijačev pričakuje enotnost. Upravičeno?