Slovenci na domačem EP ostali brez možnosti za medaljo


Slovenska reprezentanca do 20 let je sinoči v dvorani Golovec v Celju na odločilni tekmi za napredovanje v četrtfinale evropskega prvenstva visoko izgubila z Dansko.  V nadaljevanju prvenstva bodo naši fantje igrali v skupini za razvrstitev od 9. do 16. mesta.

Danci so tekmo začeli bolje in povedli z 1:5. Domača zasedba, ki je imela tudi opaznejšo spodbudo s tribun, je počasi zmanjševala zaostanek in v 24. minuti izenačila na 10.

Skandinavci so tudi v drugem polčasu začeli udarno in si ponovna priigrala štiri gole prednosti. Slovenci so se dvakrat približani na dva gola zaostanka, v zadnjih četrt ure pa so Danci povsem prevladali.

Slovenija : Danska 25:34 (12:13)
Slovenija: Šalamon (8 obramb), Mesarec, Jelen 1, Smolič 1, Malović 3, Korošec 2, Marguč 5, Korže Lesjak 6, Belej, Starman, Tatar, Begić, Kačičnik 1, Ključanin , Pratnekar 2, Zajc 4(3)

Klemen Luzar, selektor slovenske reprezentance 20 let: “Danci so zasluženo zmagali. Naš načrt je bil, da skušamo z njimi čim dlje držati korak. Nikakor se nismo želeli spustiti v »divjanje« z njimi, saj so ravno v tem najboljši. V obrambi smo igrali nad nivojem, ki smo ga pokazali na prvih dveh tekmah, tudi naš vratar je bil danes veliko bolj razpoložen. Prvi polčas smo še držali korak z njimi, nato pa jim enostavno nismo več mogli slediti. Jutri si bomo vzeli čas za počitek in pripravo na nadaljevanje prvenstva. Naš naslednji cilj je osvojitev končnega 9. mesta na prvenstvu”

Slovenija bo v ponedeljek prvo tekmo v skupini za razvrstitev od devetega do 16. mesta igrala proti reprezentanci Srbije.