Slovenci na mladinskem EP v Celju do še druge zmage


Po tesni zmagi z Izraelom je slovenska reprezentanca do 20 let v dvorani Golovec v Celju dobila tudi drugo tekmo skupinskega dela evropskega prvenstva za rokometaše do 20 let. Velik del k zmagi z Italijo so dodali tudi celjski igralci, ki so skupno dosegli kar 25 zadetkov od 38.

Mlada reprezentanca je imela z Italijani kar nekaj preglavic, saj so se ti po zaostanku za 6 golov v 52. minuti približali le na gol zaostanka. Slovenci so v zaključku tekme zaigrali zbrano in vknjižili pričakovani točki.

Domači so tako kot proti Izraelu začeli v krču, tako da so gostje v 12. minuti vodili za tri gole. Z boljšim nadaljevanjem so Slovenci polčasu dobili za tri gole.

Utrinek s tekme; foto: RZS

V 36. minuti je Mai Marguč (8 golov, 6 podaj) Slovenijo popeljal do prednosti šest golov in zdelo se je, da se je tekma “prelomila”. Po zaslugi Christiana Manojlovića (13 golov, 7 podaj) so Italijani manj kot devet minut pred koncem tekme prišli na vsega gol zaostanka (32:31).

Takrat je slovenski selektor Klemen Luzar z minuto odmora nekoliko umiril svoje izbrance, ki so po golih Naceta Zajca, ki je prejel nagrado za najboljšega igralca slovenske reprezentance (8 golov, 5 podaj), Lucijana Korošca, Žige Beleja in Marguča ušli na neulovljivo razliko, ki so jo uspešno obdržali do konca.

Slovenija : Italija 38:35 (19:16)

Slovenija: Šalamon (3 obrambe), Mesarec (7 obramb), Jelen 4, Smolič, Malović 1, Korošec 5, Marguč 8 (1), Korže Lesjak,  Belej 7, Starman, Tatar 1, Begić 2, Kačičnik 1, Ključanin 1, Pratnekar, Zajc 8 (5)

Klemen Luzar, selektor slovenske reprezentance 20 let: “Vsakega tekmeca moramo spoštovati. Pričakoval sem, da bomo določene elemente izvajali bolje. Italijani so bili izjemno trdoživi. Dolgo časa smo iskali sedmerko, ki je bila najbolj razpoložena. V določenih obdobjih tekme smo bili preveč nezbrani, naredili smo preveč napak, sem pa vesel, da smo se v zadnjih 10 minutah uspeli zbrati in dobiti tekmo. Sledi dan počitka in potem tekma za prvo mesto z Dansko. Vsak tekmec je premagljiv. Upam, da bomo dovolj časa lahko držali stik z Danci. Če prideš proti takšnemu tekmecu poravnan v zadnjih 10 minut je pa možno prav vse.”

Slovenci bodo v soboto ob 19. uri na tekmi z Dansko, ki bo hkrati zadnja v skupinskem delu, odločali o uvrstitvi v drugi del tekmovanja.