Tek Celjskih knezov 2024 zaradi napake le po stadionu, a kljub temu pomenil popestritev (foto)


Atletsko društvo Kladivar Celje je minulo soboto pripravilo že 8. Tek celjskih knezov – (praviloma) ulični tekaški dogodek na 5 in 10 kilometrski trasi. Tek šteje tudi za štajersko-koroški pokal.

A namesto teka od štadiona Kladivarja proti Šmartinskemu jezeru in nazaj, je 115 tekačev in tekačic krožili le na Kladivarjevi 400 metrski atletski stezi. Organizator je namreč storil napako pri prijavi prireditve in zato teka zunaj stadiona ni mogel izvesti. Tekačem so zato ponudili vračilo startnine, tistim, ki so se pa teka vseeno udeležili, pa so to omogočili brezplačno, plačano startnino pa prestavili na naslednje leto.

Kljub vsemu pa je bil za marsikaterega rekreativnega tekača, bolj vajenega tekov po naravi, tek po atletski tartanski stezi svojevrstna popestritev, je bilo prebrati na družabnih omrežjih.

Vir foto: FB profil Dušan Juvan

Zapletu navkljub se je na štartu 10 kilometrskega teka pojavilo 50 tekačev in 19 tekačic, 5 kilometrsko razdaljo pa je odteklo 26 tekačev in 20 tekačic.

Vir foto: FB profil Dušan Juvan

Na vseh razdaljah so slavili atleti AK Kladivar Celje. Med moškimi na 10km je s časom 35:01 zmagal Simon Navodnik pred Dejanom Laznikom, ki je zaostal minuto in osem sekund, ter Boštjanom Bruncem. Med ženskami je bila najhitrejša Kladivarka Urška Arzenšek s časom 40:14 (v moški konkurenci bi to zadoščalo za 12. mesto). Druga je bila Renata Vidrih (KAŠ) z več kot 3 minute in pol slabšim časom, tretja pa Darinka Presečnik s ŠD Izlake.

Na krajši razdalji je s časom 14:42 prepričljivo zmagal domačin Vid Botolin. Leto dni mlajšega klubskega kolega, 21-letnega Žiga Jana je za seboj pustil kar za dve minuti in pol. Zgolj s sekundo slabšim časom je bil tretji 15 letni Matic Krašovec, prav tako iz domačega kluba.


V ženski konkurenci je, podobno prepričljivo kot Botolin, slavila domača mlada adutinja Tia Tanja Živko, s časom 17:32. Skoraj dve minuti je za njo zaostala tri leta mlajša kolegica, 15-letna Maša Weber. Tretja je bila še ena Kladivarka, Brina Cingesar Vogrin.

Čeprav na teku nastopajo aktivni tekmovalci, pa je v precejšnjem delu vendarle rekreativne narave. Udeležujejo se ga različno aktivni ljubitelji teka vseh starosti.

Denimo, najstarejša tekačica na 10 km, Fani Podkrajšek, je rojena leta 1956, trije najstarejši tekači na tej razdalji pa so rojeni celo leta 1951.

Celotne rezultate, vključno s starostnimi kategorijami, kjer so zmagovali tudi še drugi tekači, ne le kladivarjevi, si oglete na Protime.si.

Vir foto: FB štajersko-koroški pokal v tekih
Vir foto: FB profil Jolanda Čeplak