V NK Celje okrepitev iz Inter Milana, francoski L’Equipe v Celje vrača Alberta Riero


Na ta vroč konec tedna celjsko nogometno sceno burita dve informaciji. Prva, vesela, da se bo NK Celje okrepilo z mladim branilcem milanskega Interja, Slovencem Samom Matjažem.

Drugo, precej kontroverzno, pa prinaša L’Equipe. Pri tem uglednem francoskem športnem časopisu namreč trdijo, da se španski trener Albert Riera po kolapsu francoskega velikana Bordeauxa vrača na klop NK Celja.

Odveč je poudariti, da Celjane trenutno dokaj uspešno vodi hrvaški trener Damir Krznar.

Celje dobiva novo okrepitev na branilskem položaju, pri čemer vodilni ljudje kluba sledijo strategiji novačenja mladih domačih nogometašev z velikim potencialom za razvoj. V Knežje mesto se namreč seli 20-letini branilec Samo Matjaž, in to navkljub zanimanju še enega velikega slovenskega kluba, NK Maribor.

Matjaž je sicer Slovenijo zapustil še kot mladoleten in iz NK Brinje-Grosuplje februarja 2021 prestopil v italijanski SPAL. Že pol leta kasneje pa ga je za 400 tisoč evrov odkupil milanski Inter. Koliko je zdaj zanj plačal Celje, ni znano, je pa Matjaž pogodbo podpisal do konca junija 2027.

Vir foto: FB profil NK Celje
Bo Krznarja zamenjal Riera?

In če so se z zgornjim prestopom Celjani pohvalili na Facebooku, pa zaenkrat še molčijo o informacijah, ki prihajajo iz Francije. Tamkajšnji ugledni športni časopis namreč poroča, da se bo po bankrotu Bordeauxa in selitvi v 3. ligo, španski trener Albert Riera, vrnil na klop Celja, od koder je tudi odšel v Francijo. Celjani pa bodo tudi izgubili del še neplačane kupnine zanj.

Več kot to, L’Equipe trdi, da je med Riero in Celjem že vse dogovorjeno.

Če se bodo napovedi iz Francije uresničile, jo bo najslabše odnesel aktualni trener Celjanov Damir Krznar, ki je v letošnjo tekmovalno sezono s svojimi varovanci vstopil s tremi zmagami in remijem.

V vsakem primeru pa se zdi, da bo Hrvat celjske nogometaše (še zadnjič?) vodil na povratni tekmi proti Slovanu. Spomnimo, prvo srečanje 2. kvalifikacijskega kroga za Ligo prvakov v Celju se je končalo z rezultatom 1:1 Tekma med Mariborom in Celjem, ki bi morala biti odigrana ta vikend, je namreč preložena.