Visoki Južnoameričan okrepil Celjane


Pri Rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško so sklenili sodelovanje s kolumbijskim krožnim napadalcem Jesusom Hurtadom Vergaro. Za celjski klub bo 22-letni krožni napadalec nastopal kot posojeni igralec portugalskega Porta.

Kolumbijec, ki v višino meri 204 cm, je zadnjih pet sezon preživel v Portu, kamor je iz Južne Amerike prišel kot 17-letnik.

V minuli sezoni je za Porto zbral tudi šest nastopov v Ligi prvakov, na katerih je dosegel pet zadetkov, proti celjskemu klubu pa na obeh srečanjih ni nastopil. Skupno je v lanski sezoni 24-krat oblekel dres Porta in skupno dosegel 33 zadetkov.

Ob sklenitvi sodelovanja je Vergara povedal: “Vesel sem, da bom v prihodnje del RK Celje Pivovarna Laško, kluba z izjemno tradicijo. V Celje prihajam z željo po napredku, saj je klub znan po odličnem delu z mladimi rokometaši. Vse skupaj čaka trdo delo, da dosežemo zastavljene cilje, sam pa se novega izziva in novih soigralcev, zelo veselim.”

Trener Paulo Pereira je njegov prihod pospremil z naslednjimi besedami: “Jesus Hurtado je pridobitev, ki ustreza profilu naše mlade, rastoče ekipe. Izpolnjuje zahteve, kot sta mobilnost in višina, ki nam dajeta dodano vrednost. Vem, da rad trenira, da bi rad napredoval in izboljšal svojo taktično ter fizično pripravljenost. Verjamem, da se bo zelo dobro in hitro vklopil v našo skupino igralcev, za katerimi je do sedaj 22 treningov in tri pripravljalne tekme.”

Miroslav Benicky, direktor RK Celje Pivovarna Laško, ob prihodu novega igralca: “Pogajanja z FC Porto so bila dolgotrajna, saj smo želeli najti najboljši možen dogovor za vse tri vpletene stvari. K nam prihaja na priporočilo glavnega trenerja Pereire, ki dobro pozna razmere na Portugalskem in je dal zanj priporočilo. Hurtado bo pri nas na posoji preživel vsaj leto dni, dogovor pa vsebuje tudi klavzulo, ki omogoča podaljšanje dogovora ob zadovoljstvu Porta, Hurtada in Celja. Jesus je visok, robusten krožni napadalec, tip igralca, ki ga je potrebovala naša ekipa. S Portom že ima tudi izkušnje z igranjem v Ligi prvakov in bo dopolnil našo linijo z Onufriienkom, Jelenom in Gregoričem, ki se vrača po poškodbi. Verjamemo, da bo to povečalo konkurenco na črti. S tem prihodom smo tudi kompletirali igralsko zasedbo za novo sezono .” 

Iz Zlatoroga so še sporočili, da še nekaj mesecev ne bodo mogli računati na Leona Gregoriča, ki se vrača po poškodbi križnih vezi.