Z golom tik pred koncem Celjani v derbiju do zmage v gosteh; uspešni tudi mlajši rokometaši


Celjski rokometaši so na gostovanju v Novem mestu prišli do zmage z najmanjšo možno razliko, zmagoviti gol pa so dosegli tri sekunde pred iztekom igralnega časa.

Tokratno srečanje so zaradi poškodb izpustili vratar Željko Kozina ter igralca Maj Jelen in Leon Gregorič. Končno odločitev je prinesle Luka Perić s svojim drugim zadetkom na tekmi.

Prvi del je bil rezultatsko sorazmerno izenačen, čeprav so bili gledalci v Marofu priča nekaj manjšim serija, ki so pomenila tudi spremembo vodilne ekipe. Ob polčasu so domači vodili za dva gola.

Podobno je bilo v prvi polovici drugega polčasa, v zadnji četrtini tekme pa so imeli pobudo gostje. Ob obrambah vratarja Gala Gaberška in uspešnih napadih so Celjani z golom Tadeja Mazeja v 58. minuti povedli s 26:29. Krki je v izdihljajih tekme uspelo izenačiti na 30, a je Luka Perić v zadnjih sekundah poskrbel za zmago pivovarjev.

Rokometaši in navijači; foto: Slavko Kolar / RKCPL

Krka : Celje Pivovarna Laško 30:31 (15:13)

RKCPL: Češek 3/1 obrambe, Gaberšek 7 obr.; Perić 2 gola, Marguč 5/4, Mazej 7, Bognar 1, Belej, Antonijević, Onufriienko 5, Milićević 4, Ćirović 1, Malović, Makuc, Hurtado, Mlakar 6/2, Rakita. Trener: Paulo Pereira

7 m: 6/6, izključitve: 12 min.

Oleksander Onufriienko po tekmi: “Obe ekipi sta pokazali pravo borbo, gledalci so lahko uživali v rokometni predstavi. Tekma je bila napeta od začetka do konca, pravi derbi. Ponovno smo v zadnjih desetih minutah stvari postavili na svoje mesto, zaigrali veliko bolje v obrambi in nasprotniku pobegnili na tri zadetke prednosti. Te smo prelahko zapravili, vendar na koncu vseeno slavili. Lahko bi bilo seveda bolje, saj smo v prvem polčasu imeli probleme z realizacijo, v drugem pa smo vse stvari dvignili na višji nivo. Borbo, željo in učinkovitost. Še vedno smo neporaženi in na to smo lahko ponosni. Ter da smo vedno uspeli obrniti tekmo v našo korist. To veliko pove o karakterju naše ekipe, hkrati pa pridobivamo na samozavesti. V sredo nas čaka nov derbi, tudi tam obljubljamo pravo borbo in že sedaj vabim vse v Zlatorog.”

Paulo Pereira po tekmi: “Ponovno smo bili priča eni izenačeni tekmi, kar je dobro za atraktivnost prvenstva. Kot sem že večkrat omenil, vsak lahko premaga vsakogar ob dobrem dnevu, ob slabem pa si poražen. Mi se gremo v vsako tekmo boriti po naših najboljših močeh in to nam zaenkrat prinaša uspehe ob koncu tekme. Od borbe in želje ne bom odstopal. Zmaga proti Krki je bila za nas prigarana, saj nam je nasproti stala ena najboljših napadalnih ekip v ligi. Še vedno pa lahko izboljšamo določene stvari v igri. In s takšno miselnostjo se podajamo na sredin derbi proti Gorenju. Tam si predvsem želim, da to mlado ekipo pride podpreti čim več navijačev, zaslužijo si za svojo srčnost in borbenost, saj na igrišču resnično dajejo vse od sebe. Ob podpori nam pa bo tudi lažje na igrišču. Smo v pozitivni seriji, imamo energijo, sedaj pa bi jo radi začutili še v domači dvorani, da nas ponese. Ti preobrati v zadnjih 10 minutah niso naključje, smo dobro fizično pripravljeni, imamo pravi karakter in ob tem vedno verjamemo v pozitiven rezultat. Vse te prvine moramo združiti v sredo in lahko se veselimo nove zmage.”

Lestvica

Celjski rokometaše v petem kolu čaka domači derbi z RK Gorenje Velenje. To bo 132. savinjsko-šaleški dvoboj, tekma pa bo na sporedu v sredo, 2. oktobra ob 19.00.

Odličen vikend so imele tudi mlade klubske selekcije

Na delu so bile vse tekmovalne selekcije RK Celje Pivovarna Laško, ki so poskrbele za rezultatsko izjemno uspešen vikend. Mladinci in kadeti (rumeni) še vedno ostajajo neporaženi, kadeti (modri) so zmagovito odprli novo sezono in skoraj šteilo do 50 doseženih zadetkov, starejši dečki A in B so dobili domača derbija proti Velenju, starejši dečki (modri) izgubili proti Sevnici, mlajši dečki B pa so odigrali domači turnir.

M20 – 1. slovenska rokometna liga – 3. krog

Ekipa do 20 let; vir foto: RKCPL

ŠD MOKERC – KIG – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:33 (13:16)

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Češek (12 obramb), Strašek Arnuš (4 obrambe), Jelen, Vujičić 3, El Ghannam Ernecl 2, Malović 5, Anžič 16 (6), Kovač, Kačičnik, Bradeško 2, Ajšić, Kovač, Jeršič, Grabar 5, Vozelj, Planteu. Trener: Klemen Luzar

Sedemmetrovke: 6/6, izključitve: 8 minut

M17 – 1. slovenska liga (kvalifikacije – 3. krog)

ŠRD ŠKOFLJICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 27:27 (15:14)

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Šarlah (6 obramb), Bevc (2 obrambi), Vozlič 1, Goršek 2, Lešnik, Murko, Planteu 9 (3), Kovač 4, Jovanović, Dremšak 5, Šuplika, Plazar, Ajšić 1, Topličanec 1, Založnik 4, Harinski. Trener: Blaž Sendelbah

Sedemmetrovke: 3/3, izključitve: 6 minut

Blaž Sendelbah, trener selekcije M17 rumeni: “V tretjem krogu smo prvič v letošnji sezoni gostovali, podali smo se na gostovanje k Škofljici. Že pred tekmo smo vedeli, da bo to ena zahtevna tekma in hkrati tudi zelo pomembna v tej skupini kvalifikacij. Tekmo smo dobro odprli, vodili s 3-7, potem pa smo storili preveč napak v napadu in tako domačinom dovolili, da so se povsem približali ter na polčas odšli z golom zaostanka. V drugem polčasu smo dvignili nivo obrambe, kar nam je prineslo v 46. minuti tekme prednost treh zadetkov, imeli priložnost, da bi povišali celo na +4. Žal nam to ni uspelo, tako da so se domačini ponovno hitro približali. Zadnjih deset minut srečanja je potekala igra gol za gol, v zadnji minuti pa sta obe imeli priložnost za zmago, vendar je nista izkoristili. Vsekakor ne moremo biti zadovoljni z dvema segmentoma. Domačinom smo dovolili vrnitev v igro ter zgolj 60% realizacija v napadu ob 11 izgubljenih žogah. Že na naslednji tekmi v Ormožu imamo priložnost, da te napake odpravimo.”

M17 – 2 slovenska rokometna liga (kvalifikacije – 1. krog)

RK MARIBOR BRANIK – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 36:49 (16:23)

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Šuster (7 obramb), Merhar (5 obramb), Klančnik (1 obramba), Štante 1, Lorger 1, Krevh 3, Mićanović 7, Šeligo 8 (1), Drobež 1, Pungartnik 5 (3), Ilc 6, Firer 7, Trnovšek 6, Zemljak 3, Jančič 1. Trener: Rok Ivančič

Sedemmetrovke: 4/6, izključitve: 12 minut

Rok Ivančič, trener: “Prvo tekmo v Mariboru so fantje odigrali, kakor smo se dogovorili pred začetkom srečanja in od samega začetka pokazali, kdo je boljši na parketu dvorane Tabor. Mariborčani so sicer povedli s 5:4, nato pa smo postavili obrambo na svoje mesto. V zadnji tretjini prvega polčasa je steklo še v napadu in predvsem po zaslugi dobre realizacije s krila ter na račun hitre tranzicije, prevzeli pobudo. S tem smo domačine prisilili v napake in grobo igro, ki pa se jim ni obrestovala. Ohranili smo mirno kri in razlika je le še naraščala, ne glede na to, kdo je stopil na igrišče. Na koncu je malce raztrgane igre botrovalo dosegu »petdesetice«, pa vendar je bolj pomembno, da so vsi dobili priložnost in jo tudi izkoristili bodisi z golom ali obrambo. Naredili smo odločen korak na poti proti uvrstitvi v 2. ligo proti ekipi, ki je bila do sedaj brez poraza. V prihajajočem tednu se lahko tako v miru posvetimo pripravi na naslednjo tekmo in odpravi napak in pomanjkljivosti. Vabljeni v Zlatorog.”

M15 – SRT (vzhod) – 1 krog

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK GORENJE VELENJE 27:25 (12:14)

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Belšak Tifengraber (8 obramb), Cencelj (1 obramba), Kramer, Lesjak, Imamović, Pelko 3, Rojnik 5, Plevčak, Federnsberg, Kračun 11 (1), Rebernik 4, Pristovnik, Aubreht 2, Jekl, Mujanović 2, Vodeb Ravnjak. Trener. Danilo Kovačič

Sedemmetrovke: 1/1, izključitve: 10 minut

M15 SRT – JUG – 2. KROG

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK SEVNICA 13:28 (6:16)

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Gorenšek (3 obrambe), Alič (1 obramba), Ovtar, Feldin, Rizmanovski Iršič, Hadžić, Jeranko 1, Veber 7 (2), Goričan 1, Prevolnik 1, Zorko, Napret 2, Sreš, Prevolnik, Kukaj 1, Radič. Trener: Rok Ivančič

Sedemmetrovke: 2/2, izključitve: 2 minuti

Ekipa do 15 let; vir foto: RKCPL

Rok Ivančič o tekmi: “Tudi drugo tekmo, prvo v domači dvorani Zlatorog, so fantje začeli s preveč napakami v napadu. Sicer potrpežljivo igro proti dobro postavljeni plitki obrambi smo kronali z izgubljenimi žogami, ki so jih gostje kaznovali z lahkimi zadetki iz protinapadov. Razlika je tako hitro narasla in sledilo je nekaj enakovrednih minut, ko se je vendarle malce sprostila naša zunanja linija, ki je z nekaj zadetki od daleč sicer poskrbela za dobro vzdušje na tribunah, nismo pa uspeli zadeti s krila. Kar ni zletelo v vratnico ali mimo gola, je obranil gostujoči vratar. Fantje so se začeli malce bolje vračati, obramba je bila v tem času solidna. V drugem polčasu se je zgodba ponovila, le da smo prejeli kakšen gol manj. V vratih se je namreč po le enem mescu treninga zelo dobro izkazal Lan Gorenšek, drugače po poklicu igralec, ki je prvič stal v golu in mu je šlo dobro od rok in nog.”

M14 – SRT (vzhod)

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK GORENJE VELENJE 29:28 (15:12)

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Dolžan (4 obrambe), Želj (10 obramb), Zemljak 5, Uranker, Tilinger, Turnšek 1, Žaberl 5, Radič 1, Toskić, Salobir 7, Marguč, Goričan 2, Antolovič Pučko 1, Milutinović 1, Kopinšek 5, Kovačič 1. Trener: Danilo Kovačič

Sedemmetrovke: 0/2, izključitve: 12 minut

U12 oziroma mlajši dečki B so odigrali domači turnir proti ekipama RK Krško in RK Brežice.

Ekipa do 12 let; vir foto: RKCPL

Ekipa U12: Lan Kovačič, Vid Krumpak, Črt Belec, Jan Žužek, Vid Grlica,  Žan Ledinek, Dejan Zec, Tijan Šišarica, Luc Lešnik, Izak Veninger, Gal Gajić, Jaša Repovž, Tim Pavlič, Nikolaj Oset, Jaka Mlaker, Žak Vodeb, Ian Lončar, Maj Koželj, Anže Ratej.

Matija Medved, trener mlajših dečkov B, o prvem nastopu: “Za nami je prvi turnir mlajših dečkov B oziroma ekipe U12. Odigrali smo dve tekmi, proti RK Krško in RK Brežice. Čaka nas še ogromno trdega dela, saj smo imeli v igri preveliko število napak. To bomo odpravili skozi treninge in tekme v prihodnjih mesecih, da pridemo na željeni nivo znanja in igre.”