Z olimpijskega festivala Pariz 2024 v Celju (foto, video)


Celjsko letno kopališče je v sredo in četrtek preplavil olimpijski duh, v katerem so se obiskovalci udejstvovali v različnih športnih panogah, hkrati pa oba dneva navijali za nslovenske športnike, ki so tekmovali v Parizu.

Zabavno in športno obarvano dogajanje na Olimpijskem festivalu se je začelo z zmagovitim vzdušjem, za katerega so poskrbeli slovenski rokometaši, ki so jih lahko skupaj spremljali na velikem ekranu v tekmi proti Švedski. A ne le njih, na velikem ekranu so spremljali Anko Pogačnik v judu, jadralki Lino Eržen in Lin Pletikos, judoistko Metko Lobnik, jadralca Žana Luko Zelka, kajakaša Petra Kauzerja ter lokostrelca Žigo Ravnikarja. Vrhunec navijaške evforije pa je bil dosežen s tekmo, v kateri se je naša ženska rokometna reprezentanca pomerila z Norvežankami.

Od 15. ure naprej so številna društva poskrbela za pestro športno dogajanje s pripravo desetih različnih športnih izzivov. Vsi obiskovalci, ki so se preizkusili v vseh športnih izzivih in tisti, ki so sodelovali v Olimpijskem kvizu so imeli priložnost sodelovati v nagradnem žrebanju, kjer so bile podeljene nagrade, ki so jih prispevali glavni sponzorji Olimpijskega komiteja Slovenije.

Vir foto: FB profil MO Celje

Dogodek je bil prava športna poslastica za vse generacije. Med drugim so se lahko obiskovalci preizkusili v plezanju po umetni plezalni steni. Posebna zgodba, ki je navdušila vse prisotne, je bil 74-letni domačin, ki se je povzpel na steno skupaj s simpatično maskoto slovenskega olimpijskega komiteja, Foksijem. To je bil še en dokaz, da je olimpijski festival resnično namenjen vsem – mladim in starejšim.

Vir foto: FB profil Mestne občine Celje

Olimpijski festival Pariz 2024 v Celju je bil pravi praznik športa, ki je združil ljudi vseh starosti in ustvaril nepozabne spomine.

Oglejte si video dogajanja: