Žan Karničnik bo pil iz keliha Barbare Celjske. V Rusiji ali kje drugje?


Eden od slovenskih junakov zadnjega evropskega prvenstva v nogometu, Žan Karničnik, je bil včeraj deležen posebnega priznanja občine, iz katere je njegov trenutni klub.

Sprejel ga je namreč celjski župan Matija Kovač, saj je, kot so zapisali na FB strani MO Celje, “odločilno pripomogel k drugemu naslovu državnih prvakov za Celje in uspešnemu nastopu naše izbrane vrste na nedavno končanem EURU 2024 v Nemčiji.”

Župan je Karničniku čestital za njegove predstave v klubu in reprezentanci ter mu ob tem izročil županovo priznanje in kelih Barbare Celjske slovenskega oblikovalca Oskarja Kogoja.

Žan Karničnik je navdušil s svojimi igrami v Nemčiji, še posebej pa je zablestel na tekmi s Srbijo, kjer je dosegel vodilni zadetek za Slovenijo in bil proglašen za igralca tekme.

“Občutki, ko zabiješ gol za svojo reprezentanco na evropskem prvenstvu, pred 20 tisoč slovenskimi navijači, so fenomenalni. Dejansko je takrat vse poletelo v zrak, v tistem trenutku si poln adrenalina. Res lepi spomini, ki bodo za vedno ostali zapisani v mojem življenju,” je dejal Žan Karničnik. Ob tem je dodal, da se v knežjem mestu odlično počuti in da je bila dobra odločitev, da je pred dobrim letom in pol prestopil v Celje.

Vir foto: FB profil MO Celje
… a zdaj bo zagotovo odšel …

In čeprav je Karničnik bistveno pripomogel k uspehu NK Celja v 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov , lojalnost klubu pa pokazal z vrnitvijo v njegove vrste praktično neposredno po končanih nastopih na Evropskem prvenstvu, vendarle ni za pričakovati, da bo v knežjem mestu ostal še prav dolgo.

Glede svoje prihodnosti se je prejšnji teden dobil s svojim agentom, govorice pa ga selijo tako v Nemčijo, kot v Rusijo. Portal Planetnogomet.si piše, da je agend Marcelo Simonian iz agencije Dodici Sport Management, ki skrbi za Karničnikovo kariero za ruski medij RB Sport potrdil, da se pogovarjajo z večjim številom klubov iz ruske prve lige. “Žanov prestop v Rusijo je možen,” je dodal.

Prestop v ligo države, ki ima trenutno zaradi napada na Ukrajino v Evropi status agresorja, in z njo ne posluje veliko športnih organizacij iz zahodne Evrope (denimo Nemčije, Anglije in Nizozemske), bi bil, glede na Karničnikove sijajne predstave na Euru, vendarle manjše razočaranje.

29-letni Karničnik se je sicer v karieri v tujini že preizkusil, in sicer je januarja 2022 iz Mure sledil svojemu trenerju Anteju Šimundži v bolgarki Ludogorec. Tam se ni naigral in že po letu dni odšel na posojo v Celje, kamor je kasneje tudi prestopil.