Žan Karničnik za nekaj časa izgubljen za reprezentanco in Celje, a prihaja Sešlar


Pred zborom slovenske nogometne reprezentance je v medije prišla vest, ki lahko žalosti tako Slovence kot Celjane. Na nedeljski tekmi s Koprom je namreč bočni branilec Žan Karničnik utrpel resno poškodbo stranske kolenske vezi, poroča Snportal.si.

Bo pa v Celje na posojo iz turčije prišel Svit Sešlar, velika želja njegovega nekdanjega trenerja Alberta Riere.

Na portalu še dodajajo, da bo Karničnik zaradi poškodbe odsoten približno pet tednov. To pomeni, da bo zamudil petkovo reprezentančno tekmo proti Avstriji in ponedeljkovo proti Kazahstanu, nato pa zelo verjetno še prvenstvene tekme z Nafto, Domžalami in Bravom. Kako bo z derbijem proti Mariboru 5. oktobra, bomo videli.

Datumi evropskih tekem Celja

Ne samo reprezentance in prvenstva, Žan Karničnik zna zamuditi tudi vsaj 1. tekmo Celja v konferenčni ligi in sicer v sredo, 2. oktobra, ko bodo Celjani gostovali pri portugalski Vitorii Guimaraes.

Razpored tekem Celja v Konferenčni ligi:

1. krog: Sreda, 2. oktobra ob 16.30: Vitoria Guimaraes – Celje

2. krog: Četrtek, 24. oktobra ob 18.45: Celje – Istanbul Basaksehir

3. krog: Četrtek, 7. novembra ob 21.00: Real Betis – Celje

4. krog: Četrtek, 28. novembra ob 18.45: Celje – Jagiellonia

5. krog: Četrtek, 12. decembra ob 21.00: Pafos – Celje

6. krog: Četrtek, 19. decembra ob 21.00: Celje – The New Saints

Cene vstopnic za evropske tekme Celja: Paket treh vstopnic (Istanbul Basaksehir, Jagiellonia, TNS) za konferenčno ligo bo na voljo po ceni 50 €, za imetnike sezonske vstopnice NK Celje in Fan membershipa pa 45 €. Cena posamičnih vstopnic bo 20 €, za imetnike sezonske vstopnice in Fan membershipa pa 15 €.

Mladi slovenski reprezentant Svit Sešlar, sin nekdaj zelo uspešnega celjskega nogometaša Simona, se po letu dni v turškem Eyupsporju vrača v Slovenijo, in to v Celje. 22-letni napadalni vezist, ki je v preteklosti že nastopal za mlajše selekcije celjskega kluba, nato pa ga je pot preko Drave Ptuj, Krke in Olimpije vodila v Eyüpspor, se v knežje mesto seli na enoletno posojo.
Sešlar se bo novim soigralcem pridružil po opravljenih reprezentančnih obveznostih.